S-a urcat pe clădirea ITM în semn de protest

Este alertă în zona Inspectoratului de Muncă Gorj. Un bărbat s-a urcat pe a acoperișul clădirii. Pompierii sunt la fața locului și încearcă să-l convingă să coboare.

Poliția si o ambulanta au fost mobilizate in curtea institutiei. Pompierii intervin în zonă cu o autoplatformă.

"O persoana de sex masculin s-a urcat pe clădirea ITM-ului cu intenția de a protesta. La fata locului sunt două echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Tg-Jiu care poarta discutii cu barbatul pentru a-l convinge sa coboare", anunță ISU Gorj. 

Actualizare: După scurt timp, barbatul a fost convins să coboare. "In urma discuțiilor purtate de catre colegii nostri cu barbatul, acesta a fost convins sa coboare. A fost coborat, in siguranta, cu ajutorul autoplatformei pentru lucru la inaltimi", a anunțat ISU Gorj.

Din primele informații, bărbatul era supărat că soția sa, administratorul unei firme, a fost amendată de inspectorii de muncă in urmă cu patru luni. Sancțiunea a venit după ce reprezentanții firmei nu s-au prezentat la ITM cu documentele cerute în urma unui control. De două ori, a fost chemat administratorul firmei la ITM, dar nu s-a prezentat. Bărbatul care a protestat astăzi nu are nicio calitate în firmă.

Pe numele său, a fost deschis și un dosar penal pentru ultraj după ce l-ar fi amenințat pe inspectorul șef al ITM.

Actualizare: ITM Gorj a făcut precizări într-un comunicat de presă:

„-în data de 03.11.2021 reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au demarat un control inopinat la un angajator cu sediul în Comuna Runcu pentru verificarea respectării legislației în domeniul relațiilor de muncă;

-întrucât reprezentantul legal al angajatorului supus controlului nu a dat curs înștiințării de a se prezenta la sediul instituției la data și la ora stabilite de către inspectorul de muncă, respectiv 04.11.2021, orele 09.00, pentru finalizarea controlului, entitatea controlată a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5000 lei, conform articolului 23, alineatul 1, litera c din Legea numărul 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare; Aceluiași angajator i s-a stabilit un nou termen pentru data de 22.11.2021, orele 09.00, însă acesta nu a înțeles să își îndeplinească obligațiile legale și să se prezinte la control, cu toate că a primit dovada de comunicare în acest sens, motiv pentru care am sesizat organele penale competente, potrivit legii.

Persoana care a provocat incidentul de azi, 22.02.2022, și în ultimele zile, este soțul reprezentantului legal al angajatorului la care am făcut trimitere anterior, folosindu-se chiar de calitatea mincinoasă de ”administrator” al persoanei juridice sancționate“.

Galerie foto



Vizualizări: 2,879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: