S-a ales cu dosar penal după ce și-a îngropat câinele

Și-a îngropat câinele, dar s-a ales cu dosar penal. Este pățania prin care a trecut un tânăr în vârstă de 21 de ani din Târgu Jiu. Bărbatul a mers împreună cu alți prieteni să-și îngroape animalul de companie într-o pădure de la marginea orașului, însă cineva i-a văzut și a sunat imediat la 112, crezând că este vorba despre un cadavru uman.

Tânărul din Târgu Jiu trebuie să dea acum socoteală în fața oamenilor legii după ce a mers să-și îngroape câinele. Conform bărbatului, patrupedul ar fi murit după ce a fost lovit de o mașină. De aici și până la o adevărată anchetă nu a fost decât un singur pas. Cineva l-a văzut și a sunat la 112, declarând că a observat mai multe pete de sânge pe sac.

”M-a sunat mama mea în decursul zilei de sâmbătă să îmi spună că, la țară, o mașină mi-a lovit câinele. Eu, fiind foarte atașat de animalul meu, am vrut să-l iau și cred că ce ar face oricine, l-ar îngropa. Eu stau la Târgu Jiu la bloc și nu am unde să-l îngrop. Am decis să vin în pădure aici, nu deranjam pe nimeni în viziunea mea”, a spus Adrian, proprietarul patrupedului.  

Oamenii legii s-au deplasat la fața locului, animalul a fost dezgropat, iar tânărul este acuzat acum că el l-ar fi ucis. ”Când am ajuns aici, dumnealor mi-au spus că eu sunt suspect pentru că mi-am omorât câinele, după ce le-am spus că este al meu. Că sunt șanse să îmi iau amendă pentru că am îngropat câinele aici. Mi-au luat câinele și mi-au zis că trebuie să-i facă o autopsie”, mai spune tânărul.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere cu intenție fără drept a animalelor. ”Polițiști din Târgu-Jiu au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un tânăr din municipiul Târgu Jiu, cu privire la faptul că în pădurea din localitatea Drăgoeni, în zona de amenajată pentru agrement public, patru persoane încercau să îngroape un sac din rafie, cu urme de sânge, iar la vederea apelantului acestea au fugit. La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul subunității și polițiști din cadrul Biroului Protecția Animalelor, pentru cercetarea locului faptei, iar în sacul respectiv a fost identificat un cadavru de câine, care prezenta o leziune deschisă pe toracele stâng. Ulterior la fața locului s-a prezentat și proprietarul animalului, un tânăr de 21 de ani, din municipiul Târgu Jiu, precizând faptul că decesul animalului ar fi survenit în urma unui eveniment rutier. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere cu intenție fără drept a animalelor, urmând a se efectua cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs fapta”, transmite IPJ Gorj.

Cadavrul animalului a fost dus la DSV Gorj pentru efectuarea necropsiei. Conform legii aflate în vigoare încă din anul 2005, animalele de companie care mor nu trebuie să fie îngropate, ci duse la laboratoare specializate, însă legislația nu a fost promovată așa cum trebuie, iar oamenii nu cunosc aceste aspecte.

”Conform Ordonanței 47 /2005, în momentul în care ne moare animalul de companie, avem obligația să luăm legătura cu o firmă administrată de către Consiliul Local. Cum ar fi, în Târgu Jiu, societatea Edilitara, iar dumnealor au obligația să vină să-l ridice. Din păcate, această legislație nu a fost prezentată așa cum trebuie de administrațiile publice și oamenii au tendința să le îngroape în diferite locuri. Vreau să subliniez faptul că nu se mai practică astfel de lucruri. Eu îi înțeleg și pe oameni, mai ales că legislația nu este cunoscută așa cum trebuie”, a spus Luis Popa, director Direcția de Management Integrat al Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj.  

Vizualizări: 5,289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: