Romanescu vrea să aducă o echipă de Liga 1 la Târgu Jiu

Primarul Marcel Romanescu afirma recent că va aduce la Târgu Jiu o echipă de Liga 1 ca să joace pe stadion. În timp ce o echipă străină ar putea avea acces la toate facilităţile din stadion, pentru că Liga 1 impune acces total în spaţiile stadionului, echipele locale Pandurii şi ACS Viitorul nu au nici măcar o magazie în stadion şi nici nu au voie să se antreneze pe teren.

Stadionul din Târgu Jiu a fost construit pentru echipa de fotbal din Târgu Jiu, cel puţin asa s-a scris în studiile de necesitate care au fost prezentate public înainte e demararea proiectului. Acelaşi lucru s-a spus public în toate vizitele politicienilor de la Bucureşti care au trecut pe la Târgu Jiu în campaniile electorale să prezinte acest proiect, dar şi un altul care nu s-a mai construit.

Atunci exista o singură echipă la Târgu Jiu, Pandurii, şi evolua chiar în Liga 1. Echipei, care are o tradiţie de 60 de ani, toată lumea îi mulţumea atunci pentru performanţe.

Între timp, stadionul a fost construit, dar echipa a fost alungată din incinta acestuia, deşi avea acolo vestiare, birouri şi săli de pregătire. Confruntându-se cu mari probleme financiare, clubul Pandurii nu a mai putut lupta şi pentru drepturile echipei, fiind concentrat pe lupta pentru supravieţuire. Apoi, pe noul stadion a venit să joace încă o echipă, ACS Viitorul Târgu Jiu, fostă Energeticianul, dar şi FCU Craiova, care a promovat în Liga 1 jucând la Târgu Jiu. FCU a primit apoi acceptul Primăriei Craiova să poată juca pe stadionul din Bănie, altfel ar fi jucat tot la Târgu Jiu sau Severin.

Chiar dacă nimeni nu a specificat nicăieri că pe stadion pot juca doar echipe de Liga 1, primarul Marcel Romanescu spune că vrea să aducă la Târgu Jiu o echipă de primă ligă.

“Avem o bază sportivă de excepţie şi m-aş bucura dacă Pandurii sau Viitorul ar ajunge în prima ligă. Avem una dintre cele mai cochete arene, nu cea mai mare dar una dintre cele mai moderne arene din ţară. Şi ar fi păcat să nu găsim o soluţie. Pentru că eu am mai spus un lucru, în condiţiile în care voi constata în următorii doi-trei ani de zile că nu se creează emulaţia necesară pentru ca una dintre aceste echipe să se poată bate pentru un loc de promovare, iau în calcul serios ca una dintre echipele de Ligă Naţională, şi tatonez de pe acum terenul pe anumite zone, să o aduc la Târgu Jiu”, a spus edilul din Târgu Jiu la emisiunea "Sportul gorjean"de la Radio Infinit.

Până atunci primarul are timp suficient să elibereze toate facilităţile pentru fotbal ale stadionului, ocupate acum de primărie, pentru că LPF are regulamente stricte din acest punct de vedere şi un manual de licenţiere foarte stufos şi obligatoriu de respectat pentru meciurile de Liga 1. E adevărat că aceste cerinţe nu sunt impuse la Liga 2 şi 3, dar e posibil ca atunci când le va studia primarul să se limiteze totuşi la o echipă de maxim Liga 2. Cei de la Pandurii, care au administrat stadionul după promovarea în Liga 1, au cheltuit milioane de euro cu baza sportivă pentru a îndeplini toate cerinţele impuse, tot mai mari de la an la an, impuse de manualul de licenţiere al FRF.

În plus va trebui să angajeze pentru stadion personal specializat, pentru că în Liga 1 LPF cere ca baza sportivă să dovedească că are personal calificat şi acrediatat care deserveşte stadionul, pentru a nu rămâne, de exemplu, fără nocturnă cum s-a întâmplat recent la Timişoara.

Vizualizări: 16,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: