Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Rețetă de salată de pui cu murături

Chiar dacă e o perioadă de sărbători, cu mese festive, o salată de pui poate fi o alegere bună. Este vorba de o reţetă de salată destul de simplă, cu pui şi murături.

Consumul de alimente fermentate este asociat cu beneficii în prevenirea afecţiunilor cardiovasculare sau metabolice, dar şi cu îmbunătăţiri la nivelul sistemului imunitar. Alimentele fermentate cum sunt castraveţii muraţi sunt rezultatul unui proces natural, prin care rezultă diferite microorganisme (bacterii, drojdii).

În timpul proceselor de fermentare, zaharurile şi carbohidraţii, descompuşi în molecule mai simple, sunt transformaţi, ceea ce facilitează o absorbţie mai uşoară a elementelor nutritive şi o îmbunătăţire a digestiei. Funcţionarea optimă a sistemului digestiv are efecte benefice asupra întregului sistem imunitar, care devine mai bine pregătit pentru a lupta cu afecţiunile sau alţi factori dăunători.

Ingrediente:

250 g ciuperci pleurotus

1 piept de pui

o ceapă

un morcov

un ardei mic

2 castraveți murați

sare

20 g muștar 

Mod de preparare:

Pune pieptul de pui la fiert în apa cu sare, împreună cu ceapa, morcovul și ardeiul, până când furculița intră cu ușurință în carne. Lași pieptul la răcit, apoi îl tai cubulețe. Fierbi ciupercile în apă cu sare, apoi le scurgi și le toci. Tai cubulețe castraveții și-i storci de apa în exces. 

Amesteci carnea cu ciupercile și castraveții, iar deasupra pui muștarul apoi amesteci salata.

Vizualizări: 730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: