Rețetă de salată de pui cu murături
Chiar dacă e o perioadă de sărbători, cu mese festive, o salată de pui poate fi o alegere bună. Este vorba de o reţetă de salată destul de simplă, cu pui şi murături.
Consumul de alimente fermentate este asociat cu beneficii în prevenirea afecţiunilor cardiovasculare sau metabolice, dar şi cu îmbunătăţiri la nivelul sistemului imunitar. Alimentele fermentate cum sunt castraveţii muraţi sunt rezultatul unui proces natural, prin care rezultă diferite microorganisme (bacterii, drojdii).
În timpul proceselor de fermentare, zaharurile şi carbohidraţii, descompuşi în molecule mai simple, sunt transformaţi, ceea ce facilitează o absorbţie mai uşoară a elementelor nutritive şi o îmbunătăţire a digestiei. Funcţionarea optimă a sistemului digestiv are efecte benefice asupra întregului sistem imunitar, care devine mai bine pregătit pentru a lupta cu afecţiunile sau alţi factori dăunători.
Ingrediente:
250 g ciuperci pleurotus
1 piept de pui
o ceapă
un morcov
un ardei mic
2 castraveți murați
sare
20 g muștar
Mod de preparare:
Pune pieptul de pui la fiert în apa cu sare, împreună cu ceapa, morcovul și ardeiul, până când furculița intră cu ușurință în carne. Lași pieptul la răcit, apoi îl tai cubulețe. Fierbi ciupercile în apă cu sare, apoi le scurgi și le toci. Tai cubulețe castraveții și-i storci de apa în exces.
Amesteci carnea cu ciupercile și castraveții, iar deasupra pui muștarul apoi amesteci salata.