Rețeta de ciorbă de urzici dreasă cu ou și smântână

Pentru că a venit primăvara și au apărut urzicile o recomandare pentru masa de prânz poate fi această ciorbă de urzici dreasă cu ou și smântână. Este un fel de mâncare lejer și plin de gust.
Piețele sunt pline deja de legume crude, numai bune pentru mâncăruri sau gustări lejere. Nu trebuie să ratați spanacul, mai ales ciorba de spanac și nici salatele, atât de necesare pentru un stil de viață sănătos, dar mai ales urzicile.
Urzicile sunt plante foarte bogate în fier, vitamine și clorofile astfel că vor fi un aliat perfect în lupta cu astenia de primăvară, anemia, depresia sau oboseala accentuată. Acestea se pot consuma în multe feluri, atât în ciorbe, piureuri, mâncăruri, cât și sub formă de ceaiuri și tincturi.
Ingrediente:
500g urzici
o ceapă
doi morcovi
1 ardei gras
2 linguri orez
zeamă de lămâie
două linguri smântână
un ou
ulei
sare
leuștean
Mod de preparare:
Spală bine urzicile în câteva ape, astfel încât să îndepărtezi impuritățile și eventualele urme de pământ sau nisip. La final apa în care ai spălat urzicile trebuie să rămână limpede, curată. Foarte important folosește-te pentru acest pas de mănuși de cauciuc sau clești de bucătărie, fiindcă urzicile pișcă tare și te poți alege cu bășici.
Opărește urzicile pentru câteva minute cu apă bine fiartă apoi pune-le la scurs într-o strecurătoare.
Spală și curăță legumele de coajă, apoi toacă ceapa și ardeiul mărunt, iar morcovii dă-i pe răzătoarea mare. Într-o cratiță pentru ciorbă, călește legumele pentru 2-3 minute în câteva linguri de ulei. Adaugă aproximativ 2 litri de apă și lasă legumele la fiert până când se vor găti. Când legumele sunt aproape fierte spală orezul în câteva ape și adaugă-l în ciorba de legume.
Mai departe toacă mărunt urzicile opărite și adaugă-le în oală.
Amestecă bine legumele și potrivește gustul ciorbei cu sare și zeamă de lămâie.
Separat bate oul cu cele două linguri de smântână și câteva linguri de apă fiartă din ciorbă. Adaugă amestecul obținut în ciorba de urzici apoi amestecă bine totul și lasă câteva minute la fiert.
Adaugă între timp și leușteanul mărunțit apoi oprește focul și lasă ciorba să se odihnească un timp până la servire.
Vizualizări: 1,010
Distribuie Trimite pe WhatsApp