Ce să pui în compoziția pentru șnițele ca să fie pufoase!

Șnițelele sunt unele dintre cele mai delicioase, dar și versatile preparate din bucătărie. Acestea pot fi consumate alături de diverse garnituri și salate și sunt varianta ideală atunci când vrei să îți răsfeți papilele gustative.

Pentru ca gustul șnițelelor să fie desăvârșit, iar ele să fie pufoase, trebuie să cunoști un secret pe care doar gospodinele cu experiență îl știu. Secretul unor șnițele pufoase constă în aluatul pentru ele, acolo unde un singur ingredient face diferența și te ajută să obții șnițele pufoase ca la restaurant.

Ingredientul ”minune” este Coca-Cola. Băutura pe care mulți români o consumă s-a dovedit a face minuni în bucătărie atunci când vine vorba de prepararea șnițelelor. Chiar dacă poate suna ciudat, băutura carbogazoasă ajută aluatul de șnițel să capete volum.

Rețeta clasică de șnițele pe care o urmează aproape toate gospodinele este una foarte simplă. Pentru început, va trebui să faci un amestec din ouă, făină și pesmet.

O cantitate mică de coca-cola este suficientă pentru a ajuta aluatul să fie aerat și voluminos. Prin aluatul astfel obținut se va trece fiecare bucată de carne. Datorită faptului că aluatul are Cola în compoziție, carnea nu va mai absorbi la fel de mult ulei, ceea ce va face șnițelele și mai delicioase.

Într-o tigaie încăpătoare, se pune o cantitate generoasă de ulei, care se lasă la încins. Abia după ce uleiul s-a încins, șnițelele vor fi puse la prăjit. De obicei, acestea sunt gata atunci când crusta lor capătă o culoare aurie.

Multe gospodine nu vor să iasă din zona de confort și refuză să apeleze la Coca-Cola. Ei bine, în locul ei, în aluatul pentru pesment poate fi pusă apă minerală.

        

Vizualizări: 5,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: