Rețetă de spanac cu ouă poșate sau prăite

Când vine primăvara este recomandat să pregătim cât mai multe mâncare cu verdețuri de sezon. Printre primele legume apărute în grădini și solarii se numără spanacul.

Pentru această rețetă cu spanac se folosesc puține ingrediente și este la îndemâna oricărei persoane care dorește un aport de fier în organism prin alimentație sănătoasă. Este important să incluzi în alimentația zilnică aceste ingrediente de bază pentru un plus de vitalitate. Poți combina mâncarea cu salate din legume proaspete și gustoase deoarece prin fierbere se pot pierde nutrienți importanți. 

Ingrediente:

    1 kg spanac proaspăt

    o ceapă

    3-4 grăunți de usturoi

    5 linguri de ulei

    2 linguri de făină

    condimente

    sare după gust

    6 ouă proaspete

Mod de preparare:

Se spală bine frunzele de spanac și se opăresc în apă clocotită. Se scot și se scurg frunzele opărite și se pun în apă rece.

Separat se călește o ceapă în ulei apoi se scurge spanacul și se toacă mărunt și se adaugă peste ceapă. Se amestecă bine, la foc mic și se adaugă făina cu puțină apă.

Se amestecă în continuare pentru câteva minute, se potrivește cu sare și se adaugă usturoiul pisat și condimentele la finalul fierberii.

Se pregătesc ouă ochi prăjite sau poșate și se așează în farfurie o porție de spanac alături de un ou ochi.

Este important ca usturoiul să se adauge la final pentru a intensifica aroma și a preveni gustul amar al mâncării. Se pune și puțină zeamă de lămâie la final, pentru un gust deosebit.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: