Rețea de trafic de droguri în Târgu Jiu. Sunt implicați și elevi de liceu

Autoritățile din județul Gorj au descoperit o rețea de trafic de droguri, pusă la cale de ma mulți tineri din Gorj și Timișoara.  În urma activității desfășurate, au fost conduse la sediul poliției, în vederea audierii, 41 de persoane, cu vârste între 16 și 35 de ani, o parte din acestea fiind elevi în cadrul unor unități de învățământ din județul Gorj. Acțiunea coordonată de către Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Gorj și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj , începută în urmă cu câteva luni, a condus la arestarea unui bărbat de 25 de ani, suspectat de trafic de droguri. 

La data de 11 august a.c., tânărul a fost prezentat Tribunalului Gorj, cu propuneri legale, față de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat de presă remis de autorități, ancheta a început la data de 25 mai, când polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au pus în aplicare 13 percheziții domiciliare, în județul Gorj și municipiul Timișoara, județul Timiș, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În urma activității desfășurate, au fost conduse la sediul poliției, în vederea audierii, 41 de persoane, cu vârste între 16 și 35 de ani, o parte din acestea fiind elevi în cadrul unor unități de învățământ, din județul Gorj.

La data de 26 mai a.c., procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj au dispus măsura reținerii, față de 4 tineri, din județul Gorj. 

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate 1.600 de grame de cannabis, 210 grame produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, o substanță solidă conglomerată, de culoare albă, sub formă solidă tip bulgări, șase cântare de precizie, 5 grindere, 11 telefoane mobile, 11 cartele sim, un memory-stick, o armă tip airsoft cu două încărcătoare și 7.004 lei.
 
Din probatoriul administrat, s-a stabilit că, în luna ianuarie a.c., tinerii ar fi inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Produsele ar fi fost comandate prin intermediul unei aplicații criptate, iar după efectuarea plății prin intermediul monedei bitcoin, substanțele susceptibile de a avea efecte psihoactive ar fi fost ridicate din diverse locații, ale căror coordonate erau transmise în prealabil de către vânzător.

După preluarea produselor, acestea ar fi fost porționate și ambalate și ulterior, vândute în județul Gorj, cu sume între 10 și 500 de lei.

Vizualizări: 5,423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: