Copil cu dizabilități, bătut cu bestialitate de tatăl vitreg. Mama nu a intervenit

O situație gravă a fost înregistrată cu telefonul mobil de către un adolescent din Târgu Jiu, care a surprins momente de violență extremă în care fratele său, care suferă de dizabilități, era bătut de tatăl lor vitreg.

Tânărul în vârstă de 17 ani a fost legat la mâini și la picioare, în timp ce mama lor a asistat nepăsătoare la acest incident șocant.

Aceste imagini, difuzate de Pro TV, au ajuns în cele din urmă la autoritățile de investigație, iar agresorul a fost arestat imediat. În înregistrări se poate observa cum minorul este imobilizat și maltratat de către tatăl vitreg, care folosește palmele și picioarele pentru a-l lovi. Totul are loc în prezența mamei, care nu intervine pentru a opri agresiunea. Băiatul de 15 ani care a înregistrat aceste momente a trimis ulterior imaginile unei mătuși, care a sesizat imediat poliția.

"Polițiștii au constatat că un minor în vârstă de 17 ani, care are afecțiuni medicale, a fost supus violenței fizice de către tatăl său vitreg. După ce au acumulat probe, polițiștii l-au reținut pe bărbat. În cursul investigațiilor, o femeie în vârstă de 40 de ani, mama minorului, a fost și ea reținută de către polițiști", a transmis IPJ Gorj.

Mai târziu, această femeie, care avea statutul de asistent personal pentru minor, a fost plasată sub control judiciar.

Mădălina Ignat, avocata mamei, a declarat că: "Nu există o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat și pentru pasivitatea ei, dar pot să vă asigur că își iubește copiii. Indiferent de concluzia pe care o vom trage, a trecut prin multe dificultăți cu acest copil, mai ales că primul soț al ei a decedat"

Ambii minori au fost preluați imediat în grija autorităților.  "Am fost informați de către poliție despre acest caz, am intervenit și am preluat minorii. S-au luat măsuri de protecție specială pentru ei, inclusiv participarea lor într-un program de consiliere psihologică", a explicat Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Bărbatul violent a fost trimis în instanță sub acuzațiile de violență în familie și privare ilegală de libertate. A fost plasat în arest preventiv, iar soția sa este acuzată de complicitate la comiterea acestor infracțiuni.

Vizualizări: 1,763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: