Percheziții în Gorj într-un dosar de înșelăciune prin metoda ”accidentul”

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş au efectuat astăzi nouă percheziţii la domiciliile suspectilor, în Bucureşti şi în judeţele Gorj, Vrancea şi Botoşani, la o reţea ce ar fi implicată în mai multe cazuri de înşelăciune folosind metoda "accidentul".

Conform informaţiilor oferite de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat că în intervalul cuprins între începutul lunii iunie 2023 şi prezent, suspecţii ar fi contactat telefonic mai multe persoane în ţară, pretinzând a fi cadre medicale sau membri ai familiei. Prin discuţii în care au utilizat uneori tehnici de distorsionare vocală, aceştia ar fi exploatat vulnerabilitatea persoanelor mai în vârstă. Sub pretextul că membri ai familiei lor ar fi fost implicaţi în grave accidente de maşină şi ar necesita intervenţie medicală imediată şi fonduri substanţiale, suspecţii ar fi convins victimele să ofere bani sau bijuterii de preţ.

Conform comunicatului de presă al IGPR, după ce ar fi câştigat încrederea victimelor şi ar fi obţinut informaţii privind adresele acestora, suspecţii ar fi transmis aceste detalii complicilor. Aceşti complici ar fi vizitat apoi locuinţele victimelor şi ar fi colectat sumele de bani şi bunurile de valoare, prezentându-se ca reprezentanţi ai instituţiilor medicale.

Reprezentanţii IGPR au dezvăluit că această schemă ar fi permis infractorilor să obţină peste 30.000 de euro şi o cantitate semnificativă de bijuterii din aur de la persoanele înşelate.

Operaţiunea a beneficiat de suportul specializat al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, iar investigarea activităţii infracţionale a fost sprijinită de poliţiştii de la Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Târgu Mureş.

Percheziţiile au fost efectuate de poliţiştii serviciilor de investigaţii criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, precum şi de inspectoratele de poliţie judeţene Gorj, Vrancea şi Botoşani.

Cercetările sunt desfăşurate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în legătură cu acuzaţiile de înşelăciune şi tentativă de înşelăciune. 

Vizualizări: 1,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: