Amenzi pentru că au spart drumurile publice

Polițiștii locali responsabili de monitorizarea disciplinei în construcții a desfășurat, în intervalul 01-08.08.2023, o serie de inspecții pentru a asigura respectarea regulilor de desfășurare a lucrărilor tehnico-edilitare în zona publică și privată a municipiului Târgu Jiu.

În această perioadă, au fost identificate și sancționate trei cazuri de intervenții asupra drumurilor publice fără obținerea prealabilă a acordului pentru spargerea străzilor, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 43 din 1997 privind regimul drumurilor. Pentru fiecare astfel de caz, au fost aplicate amenzi în valoare de 2.000 lei.

Totodată, în conformitate cu legislația prevăzută de Legea nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, au fost identificate situații în care terenurile nu au fost readuse la starea inițială și lucrările de curățare, amenajare sau degajare nu au fost efectuate conform prevederilor legale. Pentru aceste încălcări, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, cu amendă cuprinsă între 5.000 și 20.000 lei.

Galerie foto


Vizualizări: 1,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: