Percheziţii în Gorj pentru un dosar de evaziune fiscală

Autoritățile au declanșat o acțiune cuprinzătoare, derulată miercuri, în județele Olt și Gorj. O firmă din Balș se află în centrul investigațiilor, fiind suspectată că, timp de cinci ani, a achiziționat produse în valoare de nouă milioane de lei de la un lanț comercial din România, fără a înregistra operațiunile în contabilitate, generând astfel un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 1,3 milioane de lei.

În cadrul acestei ample acțiuni, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, sprijiniți de colegii din Serviciul de Investigare a Criminalității Gorj, au efectuat 12 percheziții în total. Acestea au vizat sediul unei persoane juridice din orașul Balș și mai multe puncte de lucru din județul Olt, precum și sediul unei alte persoane juridice din județul Gorj. Scopul a fost adunarea de dovezi legate de evaziunea fiscală în formă continuată.

Potrivit informațiilor comunicate de Inspectoratul de Poliție Județean Olt, cercetările au scos la iveală faptul că reprezentanții legali ai societății din Balș ar fi efectuat achiziții masive de produse, atât alimentare cât și nealimentare, de la un lanț comercial din România, în numele unei asociații de proprietari din județul Gorj. Aceste achiziții au totalizat peste 9 milioane de lei, însă operațiunile comerciale nu au fost consemnate în evidențele contabile. Astfel, bugetul de stat a suferit un prejudiciu semnificativ de peste 1,3 milioane de lei.

În timpul perchezițiilor, polițiștii au ridicat documente relevante pentru evidența contabilă a firmei din Balș, pe o perioadă de cinci ani, între 2016 și 2021.

Vizualizări: 2,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: