Restructurări la o mare fabrică din Gorj

Zeci de concedieri se vor face la Artego, spune directorul Viorel David întrebat dacă fabrica va face angajări în această perioadă. “Din contră, avem deja 40 de restructurări”, mai declară directorul Artego.

Viorel David a vorbit într-o emisiune despre problemele cu care se confruntă compania pe care o conduce. Taxele sunt mari şi atârnă greu pe umerii societăţii.

A fost întrebat dacă Artego va face angajări în perioada următoare: “Din contră. Avem deja 40 de restructurări. Dacă statul nu a făcut niciun efort ca firmele care produc banii, că noi producem bani, plătim taxe locale, pe salarii, pe sănătate, pe pensii. 200 miliarde de lei pe an. Eu dau statului român prin munca mea fără ca statul să facă nimic. Dăm la local impozitele pe clădiri şi terenuri, 10 miliarde şi impozitul pe salarii 30 de miliarde. Nu mă întreabă nimeni niciodată nimic. Statul nu zice: Băi, prieteni, cum să facem ca voi să produceţi mai mulţi bani să scoatem ţara asta? Majoritatea firmelor sunt firme străine!”, a răspuns Viorel David, într-o emisiune la Gorj Online.

David a adăugat că nici parlamentarii, secretarii de stat care reprezintă judeţul în Parlament nu mişcă vreun deget pentru binele companiilor româneşti. “Statul face populisme, manipulează muncitorul. Îi spune că salariul minim trebuie să crească. Mă pune imposibilitatea să fac export şi ajung în jos. Nu-l interesează. Unde e parlamentarul? Pentru ce e el în Parlament? Nu să protejeze poporul ăsta? E pus acolo să ridice mâna. Eu nu am cum să mă descurc, creşte salariul, dau oameni afară. Statul plăteşte şomaj şi omul ăla nu mai are o pâine să mânănce”, a mai declarat directorul Artego. 

Vizualizări: 9,534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: