Heliportul, tot nefuncțional. Viceprimar: E închis de o hârtie

A fost nevoie de mai bine de 12 ani că să se construiască heliport în Târgu-Jiu, dar nici acum nu este funcțional. La început a costat 400 de mii de lei, dar acum costă 4, 6 milioane de lei. 


Elicopterele SMURD continuă să aterizeze pe stadion, chiar lângă sportivii care se antrenează, pentru că după mulți ani și milioane de lei, heliportul nu poate fi folosit în lipsa unui aviz de la Autoritatea Aeronautică.


"Lucrările la heliport au fost finalizate acum patru luni de zile, așa cum am făcut public la vremea respectivă, dar în momentul de față mai așteptăm un document de la Autoritatea Aeronautică. După cum știți și la faza de raport tehnic, documentele se eliberează după un timp mai lung. Am așteptat și patru luni de zile după un asemenea document. Am avut o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Județean Gorj și am stabilit ce trebuie să facă și dumnealor și după ce primim ultimul document să finalizăm recepția la terminarea lucrărilor și să dăm investiția spre exploatare Consiliului Județean care va delega sarcinile Spitalului Județean. Heliportul este închis de o hârtie. Lucrările sunt terminate de acum patru luni”, a declarat viceprimarul din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru.

Heliportul va avea și un dispecerat ce va f gestionat de Spitalul Județean Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: