Îndepărtarea frunzelor și lăstarilor la ardei mărește producția

Tăierea plantelor de ardei se face la începutul sezonului de rodire a ardeilor. Frunzele plantelor de ardei sunt îndepărtate pentru a avea o producție mai bună și o mai bună circulație a aerului.

Principalele obiective ale tăierii frunzelor plantelor de ardei la începutul sezonului sunt: să îmbunătățească ramificarea plantelor, să încurajeze o bună producție de rădăcină și să asigure o bună circulație a aerului.

Tăiați plantele tinere de ardei la începutul sezonului pentru a deschide planta și a încuraja o bună circulație a aerului. Această metodă de tăiere a plantelor de ardei limitează bolile și crește cantitatea de lumină solară care ajunge în interiorul plantei. Deoarece bolile fungice se dezvoltă în condiții de umezeală este necesară și tăierea lăstarilor laterali suplimentari, în special a celor formați foarte jos pe plantă.

Tăiați frunzele de jos pentru a le ține departe de dăunătorii care sunt pe pământ. Limacșii și melcii și alți dăunători găsesc frunzele de ardei delicioase. Când frunzele de ardei ating solul sau sunt foarte aproape de pământ, acești dăunători de ardei au acces mai ușor la o sursă de hrană preferată. 

Utilizați o pereche ascuțită de foarfece de tuns pentru a tăia toate frunzele de jos de pe plantele de ardei. Puteți lăsa până la 12 cm de tulpină fără frunze.

Tăiați frunzele deteriorate pentru a preveni răspândirea bolilor și îndepărtați toate frunzele care intră în contact cu solul pentru a descuraja bolile transmise de sol. Bolile fungice se răspândesc rapid de la frunză la frunză. 

Ardeii cu fructe mari, cum ar fi ardeiul gras au un obicei natural de creștere în formă de Y. Se recomanda tăierea oricăror lăstari care amenință această formă naturală cum sunt lăstari mici care cresc din nodurile unde frunzele se întâlnesc cu tulpinile. 

Vizualizări: 2,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: