Reclamată că și-a vândut nepoatele unor romi din Gorj

Poliția din Mehedinți face cercetări cu privire la cazul a două fetițe de 9 și 12 ani, din comuna Malovaţ, care ar fi fost “vândute” de bunica lor unor romi din Gorj.

Fata de 12 ani ar fi fugit de la cel care a plătit zece galbeni ca să îi fie soț și astfel au aflat autoritățile.

Protecția Copilului din Mehedinți a luat fetele şi a deschis o anchetă socială. Una dintre fete a fost transportată şi la Medicină Legală, pentru că a reclmat că ar fi fost violată.

Oamenii legii au descoperit că cele două fetiţe se aflau în grija bunicii pentru că mama suferă de grave probleme psihice. Bunica a fost cea care le-a dat pe cele două și mai are în grijă alte două nepoate.

Din păcate, încă mai sunt mulți romi care nu au renunțat la tradiția de a-și căsători copiii la vârste mult prea fragede. În anul 2003, aderarea României la Uniunea Europeană era îngreunată de nunta fiicei regelui Cioabă. Ana Maria Cioabă, în vârstă de 12 ani, era măritată forțat cu un tânăr de 15 ani. Raportorul Uniunii Europene, baroana Emma Nicholson a criticat public autoritățile de la București, cerând anularea nunții până în momentul în care ambii miri aveau să împlinească vârsta majoratului. Până la urmă, nunta avut loc, romii invocând tradiția de sute de ani a nunților dintre minori. Ulterior, comisia pentru Protecția Copilului Sibiu a decis în octombrie 2003 ca Ana Maria Cioabă și Mihai Biriță să se întoarcă separat la familiile lor biologice.

În mai 2014, regele romilor, Dorin Cioabă, a anunțat că va interzice oficial căsătoriile între minori, precum și „tranzacțiile” care se fac între părinții mirilor. Anunțul regal a venit după ce verișoara regelui Cioabă, Manuela Luminița Cioabă, a decis să fugă de acasă cu iubitul ei, fără știrea părinților.

Vizualizări: 2,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: