Ouă umplute pentru masa de Revelion
Un aperitiv simplu de făcut şi sănătos, dacă este consumat cu moderaţie. Ingrediente principale: 8 ouă (sau în funcţie de câte persoane aveţi la masă); un ou nefiert; 3 castraveţi acri; 4 felii de somon; un morcov mediu; o legătură ceapă verde; mărar şi pătrunjel pentru ornat; ulei; sare, piper, lămâie.
Se spală ouăle şi se pun la fiert în apă cu sare. Când ouăle sunt fierte, se răcesc şi se taie în jumătăţi. Dintr-un gălbenuş fiert şi unul nefiert, puţin muştar, zeamă de lămâie, sare, piper şi ulei, faceţi o maioneză cu care ungeţi cavitatea ouălor. Tăiaţi castraveciorii în cubuleţe cam de mărimea boabelor de porumb, morcovul care a fost deja fiert la fel şi le amestecaţi cu ceapa verde fin tocată. Cu acest amestec umpleţi jumătăţile de ou. Când sunt gata umplute, tăiaţi feliuţe de somon şi le puneţi deasupra ouălor împreună cu o felie fina de lămâie. Ornaţi cu fire de mărar sau pătrunjel. Poftă bună!