Pustai: „Păcat de acest oraș frumos care nu mai are echipă în prima ligă!”

Antrenorul Cistian Pustai, cel care a dus Pandurii Târgu Jiu în grupele Europa League, după ce Pandurii a devenit vicecampioană a României, în 2013, păstrează amintiri frumoase de la Târgu Jiu. Fostul tehnician al echipei fanion a Gorjului deplânge situația actuală de la Târgu Jiu unde există unul dintre cele mai mari și moderne stadioane din țară dar nu mai există echipa de fotbal.

Aflat la Târgu Jiu, Cristi Pustai a declarat la finalul meciului din etapa a 3-a a Ligii 2, că regretă situația în care a ajuns Pandurii, echipa fanion a Gorjului pe care a antrenat-o în cea mai frumoasă perioadă a carierei sale. 

Pustai a deplâns situația fotbalului gorjean, care, în urmă cu 10 ani avea reprezentantă în cupele europene, iar în prezent mai contează doar pe o echipă modestă de Liga 2, a cărei origine este în județul Vâlcea, la Șirineasa, și care nu se identifică cu tradiția fotbalului gorjean chiar dacă a furat numele fostei echipe și l-a adăugat în cel de-al treilea nume pe care l-a purtat de la plecarea din Șirineasa.  Fosta ACS Șirineasa, care a fost cumpărată practic din Vâlcea, s-a numit ulterior ACS Energeticianul și a jucat la Petroșani, după care s-a mutat la Târgu Jiu și a devenit ACS Viitorul Târgu Jiu, alăturând acestora și numele echipei de tradiție a Gorjului, deși regulamentele FRF interziceau astfel de practici. 

Între timp, echipa fanion a Gorjului, Pandurii, a întrat în faliment, toamna trecură mai exact, pe când se afla în Liga a 4-a Gorj.

”Vin cu plăcere, cu durere, la Târgu Jiu. Păcat de această arena superbă, păcat de acest oraș frumos, care nu mai are echipă în prima ligă. Aici am realizat cea mai mare performanță sportivă a carierei mele, dar și cea mai mare performanță din istoria clubului Pandurii! Așa cum Ceahlăul a renăscut, sper ca într-o zi să mai aud de Pandurii. M-am și reîntâlnit cu domnul Condescu (n.r. – Marin Condescu, președinte Pandurii în perioada 2003-2014), mă leagă amintiri frumoase, dar și tristețe”, a declarat Cristi Pustai, citat de liga2.ro.

Cu Pustai pe bancă, din pauza de iarnă, Pandurii a încheiat sezonul 2012-2013 pe locul secund, sub FCSB și peste Petrolul Ploiești. În preliminariile Europa League, Pandurii a eliminat, Levadia Tallin, după 0-0 și 4-0 în returul de pe fostul stadion Municipal din Târgu Jiu, demolat în 2015, iar în play-off a trecut de Hapoel Tel Aviv, scor 1-1 pe Cluj Arena și 2-3 în Israel. 

În grupele Europa League, a făcut 4 puncte, dintr-o grupă puternică, din care a mai făcut parte Fiorentina, Sporting Braga și Dnper Dnperpetrosk.

Vizualizări: 1,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: