Cifre impresionante pentru ultimul transfer al Universității Craiova!

Jasmin Kurtic a impresionat la debutul său pentru Universitatea Craiova. Cifrele sale din meciul Universitatea Craiova - UTA (3-0) îi confirmă calitatea mijlocașului sloven de 34 de ani adus de Mihai Rotaru. 

Așteptat de mai multă vreme în Bănie, Jasmin Kurtic și-a făcut debutul în weekend, la meciul încheiat cu scorul de 3-0, cu UTA. Laurențiu Reghecampf nu i-a oferit prea mult timp, 33 de minute, însă atât cât a jucat, mijlocașul sloven a arătat unele calități de care Universitatea Craiova chiar are nevoie pentru mai multă stabilitate: siguranță și precizie în tot ceea ce a întreprins.

Potrivit statisticilor oferite de Wyscout, jucătorul în vârstă de 34 de ani a inițiat 38 de acțiuni, dintre care 35 au fost cu succes. Iar din 34 de pase, 33 au ajuns la coechipierii vizați. Procentajul a fost de 97 la sută, fiind cel mai bun jucător de pe teren!

Acuratețea paselor lungi a fost de 100% (3 din 3). La fel, la dueluri: două susținute, tot atâtea câștigate. Slovenul a pierdut un singur balon, dar în jumătatea adversă. Și a recuperat unul, în propria jumătate. Ca o comparație, singurul jucător al juveților care s-a apropiat de cifrele lui a fost Vladimir Screciu.

Mijlocaș la închidere în prima repriză și apoi retras ca stoper, Screciu a înregistrat un procentaj de 92 la sută la „pase reușite”, 87 la sută la „acțiuni reușite” și a câștigat 83 la sută din duelurile susținute. 

Laurențiu Reghecampf i-a făcut lui Kurtic și o scurtă evaluare: „Se vede că are multă experiență, organizează echipa, și nu uitați că a fost primul lui meci după 8 luni”. 

Slovenul a suferit o ruptură de ligamente încrucișate în octombrie anul trecut, în al doilea său an de contract cu PAOK Salonic. Dar vineri nu s-a simțit că abia a revenit după o așa lungă absență. 

Vizualizări: 1,697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: