Probleme financiare serioase la ACS Viitorul Târgu Jiu

ACS Viitorul Târgu Jiu are serioase probleme financiare și începe să piardă din puținii jucători rămași în lot în vară sau aduși la echipă la începutul acestui sezon. De fapt perioada de iarnă a fost mereu una cu probleme la această echipă iar jucătorii au intrat, de regulă, în grevă pentru că au fost lăsați de sărbători fără bani.

Acum problemele par să fie mult mai mari pentru echipa aflată în insolvență și amenințată cu multe cereri de faliment din partea unor foști jucători sau antrenori care nu au fost plătiți. Și actualii jucători din lot spun că au nemulțumiri legate de plata salariilor iar unii dintre ei s-au adresat deja comisiilor de la FRF și au și ei oricând posibilitatea de a cere falimentul clubului pentru a-și lua salariile restante. 

„Problemele cu banii au făcut clubul lui Nicolae Sarcină să nu mai fie primit pe stadionul sau în baza sportivă principală din Târgu Jiu, motiv pentru care s-a mutat cu jocurile oficiale de acasă la Drobeta Turnu Severin, unde chiria este mai mică, iar unele antrenamente le susține la Drăguțești, o comună din județul Gorj.

Cu nu o duce deloc bine financiar se poate observa și din ultimele decizii ale Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul Federației Române de Fotbal. ACS Viitorul a fost reclamat de doi jucători de-ai săi și aceștia au avut câștig de cauză”, a informat liga2.ro care a dezvăluit că doi dintre jucători au devenit liberi de contract, aspect despre care clubul gorjean nu a comunicat nimic: „Doi dintre cei mai vechi jucători pe care clubul îi avea sub contract, Marian Dănescu și Sebastian Chelariu, s-au adresat CNSL după ce nu au fost plătiți o perioadă mai mare de 60 de zile. Săptămâna trecută, în data de 21 noiembrie, comisia FRF a dat verdictul în cazul lui Marian Dănescu, iar acesta a fost declarat liber de contract”. Pe data de 28 noiembrie, același răspuns, ”constată încetarea raporturilor contractuale”, a fost dat și în cazul litigiului dintre Sebastian Ghelariu și club.

Mai multe litigii de muncă și cereri de faliment au ajuns pe rolul Curții de Apel Craiova, după ce jucătorii neplătiți au renunțat să se mai adreseze instanțelor din Gorj.

Vizualizări: 932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: