Primăriile din Gorj au ajuns la fundul sacului

Spre final de an, tot mai multe primării din Gorj rămân fără bani. Unii edili au decis să taie de pe listă cheltuielile care nu sunt urgente ca să aibă suficienți bani pentru achitarea salariilor și a indemnizațiilor persoanelor cu handicap. 

Primarul din Lelești, Laurențiu Turcilă, a explicat că instituția pe care o conduce riscă să rămână fără bani în ultimele două luni ale anului.

“Suntem destul de strâmtorați. E foarte rău la sfârșit de an când sunt unele cheltuieli care trebuiau făcute de la începutul anului, dar ne-au obligat să previzionăm în ultimul trimestru. Om vedea ce reușim să facem. Sperăm să nu rămânem fără salarii și drepturile persoanelor cu dizabilități. Există și pericolul acesta. Au fost bani mai puțini bugetați la începutul anului. Au venit măriri de salarii și indemnizații și rămânem pe ultimele două luni puțin descoperiți, dar vom vedea cum reușim să echilibrăm bugetul”, a declarat primarul din Lelești, Laurențiu Turcilă, la Tele 3.

Ca să nu rămână fără fonduri, edilul a decis să mai reducă din cheltuieli.

„Sursa mare e rectificarea bugetară. Am redus foarte mult cheltuielile de funcționare și sperăm să facem o economie. Am redus tot ce însemna cheltuieli de imprimante, cartușe, mobilier. Funcționăm la un regim de avarie cu tot ce înseamnă rechizite în primărie. Se fac economii. La iluminat nu facem economie. Iluminatul descurajează infracționalitatea și nu cred că e cea mai bună metodă de a face economie la bugetul local”, a mai spus primarul Laurențiu Turcilă.

Vizualizări: 2,789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: