Bani pentru extinderea rețelei de gaze naturale din patru județe

Guvernul a aprobat alocarea a 500 de milioane de lei din Fondul de Mediu pentru modernizarea şi extinderea reţelei de gaze naturale în judeţele Giurgiu, Vâlcea, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

Proiectele vor permite "creşterea accesului cetăţenilor şi comunităţilor la alimentarea cu energie şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Din aceste fonduri vor fi finanţate trei proiecte: conducta de transport gaze Prunişor - Orşova - Băile Herculane - Jupa inclusiv alimentare cu energie electrică, protecţie catodică şi fibră optică, proiect pentru care vor fi alocate 229 milioane lei; conducta de transport gaze DN 600 Mihai Bravu - Siliştea (169 milioane lei), conducta de transport gaze Tetila - Horezu - Râmnicu Vâlcea (101 milioane de lei).

"Cele trei proiecte fac parte din planul de dezvoltare a sistemului naţional de transport al Transgaz", a precizat Mihai Constantin.

Vizualizări: 2,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: