Muzică populară, discotecă în aer liber și foc de artificii într-o comună de lângă Târgu Jiu

Localitatea Bălești va îmbrăca straie de sărbătoare. La sfârșitul acestei săptămâni, vor fi organizate Zilele Comunei. Autoritățile au pregătit o serie de evenimente să marcheze acest moment. Vor fi premiați elevii olimpici din localitate, dar și cuplurile care sărbătoresc o jumătate de secol împreună.

Sunt puse la punct spectacole de muzică populară, competiții sportive, discotecă în aer liber și un foc de artificii care va închide evenimentul.

Zilele Comunei Bălești au loc între 6 și 8 septembrie. „Debutăm pe 6 septembrie cu o ședință festivă în cadrul Consiliului Local, apoi premiem elevii olimpici la nivel național. Am luat decizia să le facem o ediție de premiere. Sunt zece elevi care au mers la olimpiadă la nivel național. Apoi avem campionatul de fotbal pentru juniori pe sate și minifotbal pentru juniori. La ora 18, avem hora satului în Bălești. Va cânta o formație autentică din comună, a spus primarul din Bălești”, Mădălin Ungureanu. 

Duminică seara, vor urca pe scenă nume mari din folclorul românesc.

„Pe 7 septembrie, toată ziua o dedicăm învățământului, la Școala Antonie Mogoș. Avem cerul de istorie, lansarea revistei 36 Graiul Apelor, apoi avem Zestrea Gorjenilor la baza sportivă. Închidem cu grupul vocal Altița, apoi discotecă până la ora 24 pe baza sportivă de lângă stadion. Duminică, 8 septembrie, va fi slujbă religioasă. Sărbătorim 50 de ani de căsătorie pentru 22 de cupluri din Bălești. Slujba va fi la biserica din satul Ceauru. Vom premia cuplurile care au parcurs o jumătate de secol împreună. Va fi câte un premiu de 600 de lei. Avem 22 de cupluri. Vom organiza apoi o masă festivă pentru aceștia. La ora 19, începe spectacolul extraordinar. Avem invitați de seamă: Constanin Enceanu, Niculina Stoican, Nicoleta Lăcătușu”, a mai punctat edilul din Bălești la Tele3.

Vizualizări: 3,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: