Premieră în România: Sezonul de schi se deschide astăzi în Gorj

Se dă startul sezonului de schi în Gorj. Chiar dacă nu a nins și temperaturile sunt ca de început de toamnă, iubitorii sporturilor de iarnă au posibilitatea să schieze sau să practice snowboard în comuna Arcani. Aici este inaugurată unica pârtie artificială din România unde se poate schia în orice anotimp.

Singura pârtie artificială din țară a fost realizată în comuna Arcani chiar lângă piscina Aprilia Park. Investiția este realizată după un model italian și se ridică la aproximativ 2.000.000 de euro.

”Este o investiție realizată din fonduri proprii, fără a accesa nici un program european. Este prima investiție de acest gen din România, la care am început lucrările fix în urmă cu un an. Mâine va fi inaugurarea, nu va fi ceva pompos, cu tăieri de panglică și așa mai departe, va fi o atmosferă relaxantă și așteptăm pe toată lumea să ni se alăture. O să avem un DJ de la Kiss Fm”, a declarat Gabi Ardeleanu, administratorul pârtiei de la Arcani.

Cei care vor să experimenteze ceva nou în materie de sch, și snowboard sunt așteptați la Arcani. ”Vreau să vă spun că nu este nicio diferență între această pârtie artificială sau pârtia cu zăpadă. Se folosesc aceleași schi-uri, în mare aceleași echipamente. Dacă va ninge nu va fi nicio problemă, ba din contră ne va fi ușurată munca noastră, că nu o să mai udăm pârtie și nici să o lubrifiem”.

Pârtia este accesibilă pentru schi, snowboard și tubby slide, iar în zonă este amenajat și un food court. Tarifele sunt între 15 și 100 de lei în funcție de numărul de urcări, iar apriski pass-ul între 120 și 300 de lei. Închiriatul echipamentului variază între 10 și 50 de lei, iar a colacului de tubby slide între 15 și 20 de lei pe oră. Începătorii pot lua lecții de la instructori cu 130 de lei pe oră.

Programul la pârtie este de luni până joi de la 10.00 la 18.00, iar în week-end în intervalul 10.00-20.00. 

Galerie foto




Vizualizări: 3,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: