Rețetă de post: Legume învelite în mămăligă
Ai nevoie de:
400 g fasole albă fiartă
200 de g de porumb (conservă)
2 dovlecei
1 ceapă roșie
200 g mămăligă rece
50 de ml bulion
1 linguriță oregano
1 ardei uscat
50 g cașcaval de post
Zahăr, sare, piper, ulei
Cum pregătești:
Cureți ceapa și dovleceii. Ceapa o tai peștișori, iar dovleceii cubulețe. Călești ceapa în ulei iar când devine aurie adaugi dovleceii. După ce s-au călit și dovleceii adaugi oregano, sare și piper. Pui porumbul scurs de zeamă și călești la foc potrivit, 15 minute. Adaugi bulionul și zahărul. Amesteci și lași să fiarbă 5 minute. Iei de pe foc și pui totul într-un vas termorezistent. Adaugi fasolea cu puțină zeamă, ardeiul iute și piperul și amesteci bine. Tai mămăliga triunghiuri și o pui deasupra în straturi. Razi cașcavalul și dai la cuptorul încins timp de 15-20 de minute.