Paste cu ghebe
Ai nevoie de:
2 cutii roșii decojite, întregi
1 ceapă
2 căței de usturoi
2 linguri sos de legmume
2 linguri ulei
½ cană cu ghebe cu sare
300 de grame paste penne, fără ou
Sare, piper, ierburi
Cum pregătești:
Pui ghebele în apă rece, la desărat, după care le toci mărunt. Cureți ceapa și usturoiul pe care le toci mărunt. Pui roșiile în blender și le faci pastă. Incingi tigaia în care pui ghebele, ceapa și usturoiul. Le sotezi 2-3 minute la foc mic după care adaugi sosul de legume. Amesteci bine și adaugi o cană cu apă. Lași să fiarbă la foc potrivit 5-7 minute. La final potrivești gustul cu sare, piper și ierburi de Provence.
Într-o cratiță cu apă și sare pui la fiert pastele, atunci când clocotește. Le fierbi circa 10 minute. Când sunt gata, le scurgi și torni sosul peste ele și le amesteci. Pune la cuptor pastele într-un vas termorezistent, uns cu ulei. În 15-20 de minute sunt gata. Compoziția ajunge pentru 2-3 porții. Poftă bună!