Șnițel de țelină
Ai nevoie de:
1 rădăcină mare de țelină de 1, 5 kg
3 linguri sos de tomate și usturoi
100 g telemea de oaie
6 linguri pesmet
4 linguri făină
2 ouă
30 g unt
50 g cașcaval
Sare
Cum pregătești:
Cureți țelina de coajă, o speli și o tai felii groase de 1, 5 cm. Fierbi feliile al dente, în apă cu sare, circa 8-10 minute de când începe apa să clocotească. Strecori feliile de țelină și le pui sub un jet de apă rece, după care le pui să se scurgă pe hârtie sau șervet.
Tai în fiecare felie o fantă în care pui sosul și fâșii de telemea. Amesteci pesmetul cu cașcavalul ra. Treci feliile prin făină, ou și pesmetul și cașcavalul și le prăjești în unt până se rumenesc.
Poftă bună!