Uzina de armament Sadu importă materia primă: ”De trei luni nu găsim”

Sunt probleme la importul materiei prime pentru fabricarea muniției. Pentru că România nu mai produce aceste materii prime, UM Sadu importă material din Serbia pentru fabricarea muniției care merge la export în baza unui contract încheiat de uzina din Gorj.

În acest moment comenzile sunt întârziate cu aproximativ o lună de zile, însă clientul a fost informat de conducerea Uzinei de Armament Sadu.

”Nu lucrăm la capacitate maximă în acest moment pentru că avem probleme la importul materiei prime necesare la fabricarea muniției. De trei luni de zile nu am găsit materie primă. De curând am reluat importul și de aceea suntem în întârziere. Noi procurăm materie primă din Serbia. Noi ne așteptam ca în contextul conflictelor actuale să primim mai multe comenzi de muniție. Deocamdată de la statul român nu avem nicio comandă.  Serbia a avut și o interdicție din ce am înțeles să exporte materie primă, dar s-a rezolvat. Clientul nostru străin a fost informat. In acest moment avem un contract și toată muniția merge la export”, a precizat Dorin Motorga, directorul Uzinei de Armament Sadu.

Vizualizări: 5,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: