Candelabru living, lustre LED? Cum alegi iluminatul din tavan potrivit?

Dacă există ceva care îți arată personalitatea și bunul gust în materie de decorațiuni, atunci acesta este alegerea lămpilor de tavan, un element vital care poate da o notă specială spațiului tău și pe care trebuie să știi cum să îl alegi corect.

Tipul de iluminat pe care îl oferă este în planuri mari, amplasarea lor îți permite să extinzi fasciculul de lumină astfel încât să ajungă în întreaga încăpere, prin urmare tipul de lumină pe care îl oferă este general.

Tipuri de lămpi de tavan

- Lămpi suspendate. Acest tip este utilizat pentru zonele care au nevoie de o luminozitate specifică, datorită designului său, punctul focal este întotdeauna departe de tavan.

- Lămpile încastrate. După cum sugerează și numele lor, acestea sunt încastrate în tavan.

- Lămpile semiîncastrate. În acest caz, există un mic spațiu între lampă și tavan. Iluminarea lor este, de obicei, mai mare.

- Lustre. Acestea au felinare suspendate, numite și candelabre, le puteți găsi într-o varietate de modele și materiale.

- Plafoniere. Acestea pot fi încastrate sau montate la suprafață, intensitatea și forma lor de iluminare variază foarte mult și depinde, de asemenea, de tipul de instalare.

- Lămpile downlight. Acestea sunt lămpi încastrate care oferă lumină focală într-un singur punct, în linie dreaptă din tavan. Această lumină nu se răspândește în restul încăperii.

Când vine vorba de inovație, plafonierele sau lustrele LED sunt cea mai bună alegere. Acestea oferă o iluminare excelentă, foarte proaspătă și, de asemenea, cu economii semnificative de energie. Ele durează mult mai mult decât lămpile convenționale sau decât un candelabru living cu bec sau mai multe becuri incandescente. Puteți găsi lustre LED în diferite forme, dimensiuni, modele și culori.

Care este cel mai important lucru atunci când alegeți stilul de lampă de tavan este să cunoașteți stilul de decorare a spațiului și modul în care vreți ca elementele să se integreze în el.

Există două opțiuni, puteți alege un stil care să fie în ton cu restul locului sau pur și simplu puteți alege o lampă care să facă contrariul pentru a contrabalansa restul decorului și a-l scoate în evidență.

Cum alegeți lampa de tavan potrivită?

Alegerea lămpii potrivite nu este atât de simplă, trebuie să aveți o idee clară despre stilul pe care doriți să îl obțineți, dimensiunile spațiului și tipul de iluminat.

Lampa de tavan, fie ea candelabru living sau din categoria lustre LED, este unul dintre elementele principale în cadrul decorului, iar importanța ei depășește faptul că asigură o bună luminozitate și, prin urmare, vizibilitate în interiorul locului.

Sunt câteva lucruri de care trebuie să țineți cont în principiu:

1. Amplasarea și culoarea

Principalul lucru este să definiți câte lămpi veți amplasa, dacă va fi doar una singură (cu un bec sau cu mai multe?) sau dacă doriți să aveți mai multe puncte de lumină pe tavan. De asemenea, este elementar dacă vrei să scoți în evidență un anumit obiect sau loc din zona care urmează să fie iluminată.

Dacă doriți ca lampa să atragă atenția mai mult decât de obicei, atunci ar trebui să vă gândiți să plasați o lampă colorată.

Spațiul în care va fi amplasată este important. Nu este același lucru să alegi un candelabru living cu a alege o plafonieră pentru o baie, lumina din primul trebuie să fie mai slabă, mai caldă.

Dimensiuni

În cazul lămpilor rotunde, se recomandă să se ia măsurile spațiului și să se tripleze, apoi să se adune ambele rezultate și să se înmulțească cu 2,5; rezultatul trebuie exprimat în centimetri.

Material

Materialul care va fi folosit depinde foarte mult de stilul de decorare pe care îl aveți în spațiu, de culoarea și materialul pereților și de tot ceea ce ține de estetica locului.

Materiale precum metalul, plasticul, PVC-ul, aluminiul, sticla și chiar și frânghia sunt folosite pe scară largă la lămpile de tavan, atât în stil modern, cât și în stil avangardist și vintage. Un alt punct important de luat în considerare este materialul din care este făcut tavanul și greutatea lămpii.

Înălțime

În cazul lămpilor suspendate, este important să se ia în considerare dimensiunea și înălțimea punctului (punctelor) de lumină. Înălțimea minimă până la tavan trebuie să fie de 2,10 metri.

Dacă tavanul este jos, atunci principala opțiune ar trebui să fie o lumină încastrată. Imaginați-vă un tavan care are o înălțime de 2,30 metri și doriți să plasați un candelabru living, cu siguranță punctul focal va fi mult mai aproape de podea decât cel menționat mai sus.

Asigurați-vă că lampa vă reflectă personalitatea și bunul gust, pe lângă faptul că alegeți ceva care să vă completeze spațiul din punct de vedere decorativ, aceasta trebuie să vă ofere confort, siguranță, luminozitate și pe cât posibil o bună economie de energie. Pe lângă faptul că trebuie să se încadreze în bugetul tău și să aibă un raport cost/beneficiu imbatabil.

Vizualizări: 886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: