Ce mobilier este în tendințe anul acesta?

Dacă te afli în plin proces de reamenajare sau poate dacă în planurile tale este și ideea de a te muta la casă nouă, sigur te interesează ce mobilier recomandă designerii de interior în anul acesta, fie că ne referim la mobilă pentru dormitoare, bucătării sau pentru living.

În acest domeniu există câteva piese care nu se vor demoda niciodată, însă și tendințe pe care le poți pune în aplicare dacă ești un fan al design-ului interior sau dacă, așa cum ziceam mai sus, ai în plan să te muți la casă nouă sau să îți reamenajezi locuința. Suntem aici pentru a te bune la curent cu toate aceste informații care sperăm să te ajute în tot acest proiect.

Culoarea

Să începem cu paleta de culori. Anul acesta se continuă tendința de a alege mobila pentru dormitoare, living și bucătărie în nuanțe calde și nu putem decât să ne bucurăm deoarece culorile și nuanțele calde și neutre, cum ar fi bejul sau chiar accentele de roz îți oferă o stare de spirit mai bună față de culorile care erau la modă acum câțiva ani, ca negrul sau griul. În afară de faptul că aceste culori nu sunt foarte prietenoase cu starea ta de spirit, griul și negrul reduc și spațiul, așa că dacă nu ai foarte mult la dispoziție, nu îți recomandăm să alegi aceste nuanțe. Prin urmare, îndreaptă-te către culori calde și neutre atunci când îți alegi mobilierul pentru dormitor, living, bucătărie sau baie. În cazul în care nu rezonezi cu acestea, bineînțeles că dacă nu îți plac sub nici o formă, te poți orienta și către alte culori.

Forma 

Și forma mobilierului este importantă, fie că ne referim la patul din dormitor, dulap, masă sau orice altă piesă de mobilier. Designerii de interior sunt de părere că formele rotunde și curbate sunt extrem de recomandate pentru a asigura fluiditatea și pentru a îndulci zonele drepte sau colțuroase. Astfel, dacă te încântă o asemenea idee, te poți îndrepta către selecția acestor piese, fie că vorbim despre mobila pentru dormitoare, cea din living sau orice altă încăpere ai vrea să decorezi.

Textura

În ceea ce privește texturile și materialele, lemnul rămâne preferatul designerilor deoarece este și calitativ și rezistent și estetic. Alături de el, structurile metalice rămân și ele în tendințe și te poți folosit de ele dacă sunt potrivite gusturilor tale. Un mobilier pentru dormitor sau pentru living care este confecționat din lemn îți poate garanta o rezistență extrem de mare, poate chiar pentru toată viața, în cazul în care îți dorești să faci o astfel de alegere. Chiar dacă este mai scump, lemnul masiv este întotdeauna o decizie potrivită pentru planurile tale pe termen lung.

Personalizarea

Și personalizarea este în continuare recomandată de către designerii de interior, trend care este valabil de câțiva ani încoace. În cazul în care îți dorești să îți faci mobilier pentru dormitoare sau pentru living sau pentru bucătărie la comandă pentru că modelele de pe piață nu ți se potrivesc, este extrem de nimerit să pui acest lucru în practică, dacă aceasta este dorința ta. Poți să apelezi la ajutorul unui designer de interior, care te va ghida exact către a face cele mai bune alegeri sau în cazul în care ai timp și pricepere, te poți documenta singur și îți poți alege piesele de mobilier care te încântă cel mai mult. În cazul în care te hotărăști că aceasta este cea mai bună decizie pentru tine, aceea de a fi propriul designer de interior, noi te sfătuim să ai grijă la proporții, la estetică și la cromatică deoarece există riscul să creezi spații aglomerate și să plasezi piese de mobilier sau obiecte de decor care să nu se încadreze armonios în spațiul pe care îl ai în la dispoziție.

Sperăm că te-am ajutat să înțelegi mai bine care sunt tendințele de design interior pentru anul acesta și că vei reuși să alegi cel mai bun mobilier pentru locuința ta.

Vizualizări: 1,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: