Cum putem amenaja un spațiu care să ne inspire - de la lumină la confort

Poză de Juris Freidenfelds pe Pexels.com 

Când vorbim despre creativitate, avem adesea tendința de a ne gândi implicit că TREBUIE să realizăm ceva măreț, demn de a fi artă. Ceea ce ne poate limita sau chiar bloca. Creativitatea este o însușire pe care creierul uman o deține și o dezvoltă natural. Beneficiile ei sunt certe mai ales atunci când o eliberăm fără presiune. Doar pentru bucuria pe care o aduce. Cu toate acestea, sunt și aspecte care o îmbunătățesc. Inventivitatea crește în funcție de mediul la care ne expunem. Cu cât mediul este mai stimulant, cu atât mai multe idei jucăușe și relaxante ne vin. Iar pentru a ne atinge scopul, un spațiu special amenajat e mai mult decât binevenit. 

Aspectele de care ar trebui să ținem cont pentru ca spațiul să fie de partea noastră! 

Lumină

Mediul poate fi construit din detalii pe care oamenii nu le sesizează conștient din prima clipă. Spre exemplu, când intră într-o încăpere, cineva poate resimți temperatura ca fiind plăcută, dar ulterior să constate că-i produce un disconfort.  Principiu care se aplică și în cazul luminii potrivite, mai ales când vine vorba de exprimare plastică, grafică sau orice altă ramură a esteticii vizuale.

Bineînțeles că cea mai bună sursă de lumină este soarele. Însă, pentru situațiile în care ne dorim flexibilitatea de a crea circumstanțe cât mai prietenoase pentru a ne duce proiectele până la capăt, lustrele led, de pe fslshop.ro, sunt instrumentele versatile de care avem nevoie. Lumina unora dintre ele este reglabilă atât ca intensitate cât și ca nuanță de culoare. Astfel, cu un singur obiect obținem atât reproducerea luminii naturale pentru a finaliza o pictură la miezul nopții, cât și o varietate de culori care să ne inspire poeziile pentru oamenii dragi.

Sunet

Muzica este unul dintre cei mai puternici stimuli pentru eliberarea emoțiilor, iar eliberarea emoțiilor stimulează la rândul ei procesul de creație. În funcție de buget, putem opta fie pentru o boxă simplă, fie pentru un sistem de sonorizare complex. Ceea ce contează e să ținem cont de ce ne aduce o stare de bine, fără a ne canaliza toate resursele într-o singură direcție.

Confort

Pernuțe cu diverse forme și modele colorate, pături, covorașe, scaune deosebite și comode, sau, de ce nu, o canapea, care să fie punctul central. Toate sunt elemente de care depinde confortul nostru fizic. De asemenea, o investiție într-un loc primitor poate deveni o investiție în timp petrecut alături de familie sau prieteni. Ne putem conecta și distra, construind totodată un loc comun.

La fel de importante ca suprafețele pe care ne așezăm sunt și decorațiunile pe care le privim. Fie că sunt tablouri, sculpturi, chiar și plante, ele influențează semnificativ starea pe care o generează spațiul. Ba mai mult, procesul de decorare e o muncă creativă în sine. Iar cu efort minim și materiale reutilizabile se pot crea obiecte impresionante. Doar imaginația și starea de spirit sunt limitele.

Așadar, creativitatea nu depinde doar de nivelul fiecăruia de libertate în exprimare. Depinde de lucrurile cu care ne înconjurăm și de ceea ce suntem dispuși să investim. Important e să ne relaxăm, să renunțăm la ideea de a face artă de fiecare dată și să ne bucurăm de proces.

Vizualizări: 614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: