Tragedia de la Jilț se putea repeta la Roșia

Nenorocirea de la Jilț se putea repeta, zilele trecute, la Roșia. E semnalul de alarmă tras de un lider de sindicat din zonă după ce o tanchetă care transporta mineri către locul de muncă ar fi avut probleme cu direcția. 

Sindicalistul Cristi Lădaru susține că, la Cariera Roșia, nu au mai venit camioane care să transporte angajații la locurile de muncă deși li s-au promis oamenilor încă din februarie.

“Puteam să avem un accident colectiv de muncă din cauza direcției de la tancheta respectivă. Am dovezi. Au venit prestatorii și au rezolvat problema, dar e rezolvată pe moment. Dacă mașina cobora pe pantă, marți, aveam încă un accident colectiv la Roșia. Asta din cauza că am avut comitetul pe securitate în februarie și trebuiau să vină mașini de transport materiale și transport persoane. La Roșia, nu avem absolut nimic. Am înțeles că se mai țin licitații, nu știu situația, dar nu s-a făcut nimic”, a declarat liderul de sindicat Cristi Lădaru, într-un interviu la Radio Infinit. 

La Jilț, trei mineri au murit, iar alți zece au ajuns la spital după ce tancheta în care se aflau s-a răsturnat pe o pantă. 

Vizualizări: 1,640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: