Nou în Gorj: Centru de echitație și hipoterapie. Cine poate intra gratuit

Județul Gorj se poate mândri cu un centru de echitație și hipoterapie care-și va deschide porțile începând cu data de 8 noiembrie. Locația este la un kilometru de orașul Rovinari, mai exact în Roșia-Jiu și se întinde pe aproximativ 15.000 de mp. Acces gratuit vor avea copiii din Gorj diagnosticați cu autism sau alte afecțiuni pentru care au nevoie de hipoterapie.

Centrul de echitație și hipoterapie din Gorj a luat ființă din pasiune, dar și după 15 ani de muncă în străinătate și alți doi în România la un astfel de club. Pasiunea pentru cai a început în Spania. 

”De mic copil am plecat în străinătate și la vârsta de 14 ani am intrat într-un grajd de cai. De aici a început dragostea și pasiune pentru cai. Am lucrat 15 ani în Spania într-un club de echitație, după care am fost cerut de un club din România și am revenit în țară. Dacă tot am revenit în țară, am vrut să aduc și în Gorj ceva din munca și pasiunea mea”, povestește Dan Felușcă.

Dan Felușcă are 33 de ani este căsătoritt și tatăl a doi copii. Cu banii câștigați din munca împletită cu pasiune, vine cu ceva nou și în Gorj. Nu este vorba doar de o afacere dar și de un sprijin pentru copiii diagnosticați cu autism sau alte probleme care au nevoie de hipoterapie.

”Eu sunt dresor, monitor și instructor. Specializările le-am făcut în Spania dar și în România. Pentru că am avut multe cereri din Gorj, am decis să deschid aici acest centrul la care vor avea acces gratuit copiii cu autism dar cu alte probleme care necesită hipoterapie. Deși eu pot face și performanță în acest domeniu cu micuții, deocamdată ne bazăm pe centru ca zonă de agrement”.

Centrul se întinde pe 15.000 de mp și își va deschide porțile în data de 8 noiembrie.

”Centrul efectiv se întinde pe 5.000 de mp dar cu pășune avem în total 15.000 de mp. Eu sunt din Sibiu, iar cu bănuții strânși am cumpărate terenul, trei căluți și doi ponei, și alt căluț trebuie să ajungă. Ofer cursuri de echitație pentru copii și adulți, începători și avansați, plimbare in natura și tabere de echitație pentru copii la sfârșit de săptămână”.

O lecție de echitație este 75 lei și durează aproximativ o jumătate de oră, plimbarea cu poneiul sau calul timp de 10 minute costă 30 lei, iar o plimbare în natura  de aproximativ o oră ajunge la 150 lei.  Abonamentul de  10 ședințe de echitație este 600 lei.

Galerie foto


Vizualizări: 4,250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: