Prefectul anunță verificări la Rânca. Aparegio amenință cu amenzi!

Aviz pentru proprietarii de case de vacanță ori pensiuni din Rânca. Autoritățile au anunțat noi verificări în zonă pentru a-i depista pe cei care s-au branșat ilegal la rețeaua de alimentare cu apă. Controalele vor fi făcute împreună cu reprezentanți ai Aparegio.

Problema apei în stațiunea Rânca este departe de a se fi rezolvat. Prefectul județului Gorj a transmis că are frecvent sesizări că, în unele zone din stațiune, nu mai curge deloc apă la robinete. Acesta a readus în discuție că foarte multe construcții din stațiune consumă apă, dar nu o plătește nimeni.

“Am primit informația că s-a sistat apa la nivelul stațiunii. Am primit o filmare cu o apă care țâșnea ca o fântână arteziană. Am înțeles că există foarte multe construcții care sunt branșate ilegal la sistemul de apă și canalizare, ceea ce mi se pare nelalocul lui. Am solicitat o întâlnire cu directorul de la Aparegio pentru că dumnealor au preluat sistemul de apă și canalizare”, a declarat prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan Morega.

Cei prinși pe picior greșit vor fi obligați să încheie contracte cu Aparegio. „Se va face o informare astfel încât toți cei care sunt branșați legal sau ilegal la aceste sisteme de alimentare cu apă potabilă și canalizare să intre în legalitate, după care vor începe tot felul de acțiuni de depistare a dumnealor”, a mai spus prefectul, la Radio Accent.

De altfel, cei de la Aparegio au mai încercat în ultimele luni să convingă toți cabanierii să intre în legalitate. I-au invitat să încheie contracte pentru apă, în caz contrar vor fi debranșați. Ultimul termen limită a fost data de 1 mai. Chiar și-așa, nu toți cei racordați ilegal la apă s-au prezentat să semneze contracte cu Aparegio.

„Utilizarea fără contract a serviciului de canalizare constituie contravenție. Refuzul de a incheia contractul de furnizare/prestare a serviciului de utilitate publică va conduce la debranşarea de la reţeaua de apă fara nicio altă avizare, şi la sancţionarea cu amendă contravenționala  de la 500 lei la 1000 lei”, a fost anunțul celor de la Aparegio.

Vizualizări: 1,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: