Grădiniță în sediul primăriei. Primar: O facem cu bani foarte puțini

Autoritățile din Turburea vor să facă grădiniță în sediul primăriei. Funcționarii vor fi mutați, la rândul lor, în fostul sediu al Petrom. Investiția se va face cu angajați ai primăriei și va costa în jur de 150 de mii de lei. Primarul se laudă că are de încheiat circa douăzeci de investiții pe fonduri europene, după care nu-i mai rămâne de făcut nimic în comună.

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, a explicat, la Radio Infinit, de ce își dorește o grădiniță nouă în centrul comunei: “Am început sala de sport. În proporție de 60% este demarată situația. Am început căminul cultural acum două luni de zile. Mutăm primăria în fostul sediul Petrom și, în actualul sediu al primăriei, facem o grădiniță cu program prelungit. Grădinița actuală nu corespunde cerințelor din ziua de azi. Facem una care să corespundă. Sunt 47 de copii înscriși la grădinița din centrul comunei. La ora actuală, la grădiniță, ne vin doar jumătate pentru că spațiul nu e atât de corespunzător. Primăria o facem pe buget local, cu cei de la Serviciul Public, cu bani foarte puțini, cu materiale și manoperă. Un miliard și jumătate de lei vechi”.

Bîrcă spune că mai are în plan să asfalteze câteva drumuri comunale. Mai are doar șase kilometri de asfaltat în toată localitatea. În plus, are în derulare nu mai puțin de 18 proiecte demarate pe fonduri europene.

„Pe fonduri europene, vreau să terminăm ce am început acum. Avem 18 proiecte începute. Să le terminăm anul acesta și va fi o realizare ieșită din comun. După aceea, nu vom avea decât de întreținut ce avem. Mai sunt șase kilometri de asfalt, dar avem proiect depus și sunt șanse să facem și asfaltarea. Mai avem de terminat și canalizarea, 25 de kilometri. Toate ulițele și străzile din Turburea sunt 35 de kilometri. Mai avem 6 și le terminăm de asfaltat”, a mai declarat primarul Ion Bîrcă.

Vizualizări: 1,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: