Bani să scape de alunecările de teren. Primar: Aș rezolva definitiv problema

Autoritățile din comuna gorjeană Roșia de Amaradia încearcă să stopeze alunecările de teren și să consolideze zonele afectate. Primăria a reușit să atragă fonduri de la Compania Națională de Investiții și din fondul de urgență pentru a repara efectele alunecărilor de teren.

Pentru a consolida zona de centru și malurile unui pârâu din localitate, primarul Liviu Cotojman a anunțat că a obținut bani din fondul pentru situații de urgență. În acest an, vor demara investițiile. „Am o investiție în așteptare care îmi rezolvă definitiv problema alunecărilor de teren pentru că vom consolida zonele vulnerabile. Sunt porțiuni pe pârâul Cornățel, să zicem că dacă două autobuze ar fi unul peste altul nu s-ar putea observa decât puțin plafonul celui de-al doilea. Atât de mare este groapa creată în urma eroziunii. Am reușit să prind o finanțare din fondul pentru situații de urgență, investiție pe care sper să o fac anul acesta pentru că ne-au virat deja banii. Aș rezolva definitiv problema alunecărilor de teren în centrul comunei”, a spus Cotojman, la Radio Infinit.

Primarul a mai transmis că mai are în plan să modernizeze câteva drumuri din mai multe sate din Roșia de Amaradia. În total, șapte kilometri de asfalt pentru care a obținut 1,5 milioane de euro de la Compania Națională de Investiții.

“Mai avem asfaltarea a șapte kilometri de drum, prin Compania Națională de Investiții. S-a finalizat licitația. Am discutat cu constructorul. Așteaptă avizul de la Mediu, după care vine să solicite autorizația de construcție și, anul acesta, demarăm modernizarea câtorva drumuri din Roșia de Amaradia, ca prin toate satele. Suntem deficitari pentru că am avut probleme cu alunecările de teren și am făcut de toate, numai că drumurile au pornit mai greu pentru că au fost în pantă, supuse mereu alunecărilor de teren”, a mai declarat Liviu Cotojman.

Vizualizări: 860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: