Discuții pentru deschiderea Stațiunii Săcelu

Autoritățile locale din comuna gorjeană Săcelu au demarat discuțiile cu cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia, pentru deschiderea stațiunii în această vară. Deși nu s-a luat nicio decizie oficială până în acest moment, primarul din Săcelu a primit promisiunea că, cel târziu în 15 iunie, bazinele vor fi deschise pentru cei care doresc să vină aici, la tratament.

Primarul din comuna Săcelu, Gheorghe Dumitrelea, insistă pe lângă conducerea Complexului Energetic Oltenia să facă tot posibilul ca în această vară bazinele de tratament să fie deschise.

”La ultimele discuții ni s-a promis să vor deschide bazinele, dar nu am nimic oficial. Eu sunt pentru deschidere și sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, dacă nu la începutul lunii iunie, măcar în jurul datei de 15 iunie. Eu am discutat și cu firma care lucrează la canalizare să asfalteze zona aceea. I-am rugat pe cei de la CEO să facă un efort și să deschidă anul acesta, pentru că noi sperăm ca până la sezonul estival de anul viitor să preluăm noi totul, pentru că toți și-au dat acordul și am găsit o cale legală pentru demara procedura”, a precizat primarul din Săcelu.

Nu doar cei care vin aici anual la tratament vor avea de câștigat, dar și localnicii din Săcelu. ”Trebuie să se înțeleagă clar că de această stațiune și bază de tratament, depinde activitatea întregului sat. Sunt mulți care au pensiuni sau închiriază camere, avem și comercianți și cu toții își asigură venituri pentru a exista în cele trei luni de vară. Noi oricum face procedura de preluare, dar măcar să o deschidă anul acesta, să nu se piardă vara degeaba. Trebuie să se înțeleagă clar faptul că la Săcelu oamenii nu vin de plăcere, vin să se trateze de diferite afecțiuni. Mai mult decât atât noi nu am impus nicio taxă de stațiune celor de la CEO, care au mărit biletul cum au vrut”, a mai spus Gheorghe Dumitrelea.

Pe lângă turiștii din Gorj, la Săcelu ajung oameni din Dolj, Vâlcea, Hunedoara și Mehedinți și în felul acesta se contribuie la dezvoltarea localității.

Vizualizări: 1,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: