Peste 100 de intervenții, în trei zile

În acest weekend, ISU Gorj a fost solicitată să intervină pentru gestionarea a 103 de situații de urgență produse pe teritoriul județului Gorj.

Lista se prezintă astfel:
▪ 12 de intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație;
▪ 82 de intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat;
▪ 4 incendii izbucnite la construcții;
▪ 1 misiuni pentru asigurare măsuri de protecție specifice la evenimente publice;
▪ 4 alte intervenții.
       


Anul 2024 este anul în care s-au înregistrat cele mai multe incendii de vegetație uscată și fond forestier produse la nivelul județului Gorj.

”În ultimele 3 zile am fost solicitați să intervenim la 12 astfel de incendii, cauza probabilă de producere fiind utilizarea necorespunzătoare a focului deschis. 
Cei care au ales fie să scape de resturile din gospodării prin incendiere, fie să utilizează focul deschis pentru igienizarea terenurilor, au generat, în numeroase cazuri, incendii de proporții care, nu de puține ori, au pus în pericol zonele locuite, s-au soldat cu pagube materiale mari, sau chiar cu victime omenești.
Dacă flăcările nu au ajuns să cuprindă comunități întregi, asta se datorează echipajelor noastre de intervenție care au depus eforturi imense pentru stingerea acestor incendii și pentru a proteja zonele locuite. 
Trebuie să le mulțumim  tuturor voluntarilor care s-au alăturat echipajelor noastre de intervenție și tuturor autorităților locale care se implică activ pentru a sprijini atât misiunile noastre de stingere, cât și pentru multiplicarea mesajelor noastre preventive în încercarea de a-i convinge pe oameni să renunțe la utilizarea focului deschis pentru arderea resturilor din gospodării sau pentru igienizarea terenurilor agricole”, transmite ISU Gorj.

Vizualizări: 926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: