Tot mai multe școli vor folosi catalogul electronic 

Tot mai multe școli din România vor folosi catalogul electronic în acest an școlar. Este vorba despre o creștere cu 60% față de anul școlar trecut, conform datelor oficiale.

Ministrul educației Ligia Deca anunță creșterea cu peste 60% a numărului școlilor care folosesc catalogul electronic. Așadar, catalogul digital va fi folosit de o școală din patru din România. Cu toate acestea, mai este mult de lucru până când această cifră va atinge aproape de 100%, în special în mediul rural.

”Continuăm digitalizarea educaţiei: numărul şcolilor care folosesc catalogul electronic creşte cu peste 60% faţă de anul trecut! Mai mult de o şcoală din patru va folosi acest instrument cu ajutorul căruia părinţii pot vedea în timp real situaţia şcolară a copiilor”, a scris pe Facebook Ligia Deca, ministrul educației.

În luna aprilie 2024, Ministerul Educației a propus înființarea și funcționarea catalogului electronic la nivel unitar, pentru întregul sistem de învățământ. Ordinul prevede că detaliile acestei decizii vor fi supuse dezbaterii publice, iar catalogul electronic ar urma să fie funcțional undeva la 24 de luni de la aprobarea Ordinului.

Vizualizări: 623

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: