Ce să faci pentru ca aparatul SGR să nu refuze ambalajele!

Pentru a nu te confrunta cu refuzul ambalajelor trebuie să știi neapărat cum să pregătești sticlele pentru reciclare. Așa o să-ți iei garanția de 50 de bani negreșit și aparatul SGR nu o să-ți mai refuze niciodată ambalajele.

Au trecut doar câteva luni de când a fost lansat Sistemul de Garanție-Returnare administrat de RetuRO. Și se pare că interesul românilor a crescut de la un moment la altul, iar un număr record de ambalaje au fost reciclate.

Mai nou apare un alt fenomen, cozi interminabile la aparatele de reciclare, semn că acestea sunt insuficiente.

Deși a trecut mult timp de la lansarea sistemului, se pare însă că mai există anumite neclarități. Unele persoane se trezesc că nu pot să primească garanția de 50 de bani și mai mult de atât, că aparatul SGR le refuză ambalajele.

În această situație  e esențial să știi cum să pregătești sticlele pentru reciclare. Astfel, asigură-te că fiecare ambalaj în parte are pe etichetă sigla” Ambalaj cu garanție”. Asta înseamnă că produsul e eligibil pentru sistem.

De asemenea, eticheta nu trebuie deteriorată. În caz contrar, aparatul nu o va recunoaște, astfel că va ajunge să refuze ambalajul respectiv. Iar acestea sunt doar o parte dintre motivele pentru care riști să nu îți mai primești garanția înapoi.

Când pregătești sticlele pentru reciclare trebuie să le golești. Fiecare ambalaj în parte trebuie golit de conținut, însă nu spălat. De asemenea, nu trebuie să strângi sticla sau să o deformezi.

Forma ei trebuie să fie aceeași ca la raft. În caz contrar, din nou, aparatul nu o va recunoaște și o va refuza. Iar același lucru e valabil și când vorbim de etichetă, cod de bare, dar și alte detalii de acest tip.

Un alt lucru important de știut e faptul că poți returna sticlele și dacă nu au capac. Mai exact, aparatul de reciclare se pare că va calcula greutatea unui ambalaj atât cu capacul atașat, dar și cu el lipsă.

Reprezentanții spun că reciclarea nu depinde de existența capacului sticlei respective. Drept urmare, dacă ai pierdut capacul nu trebuie să îți faci griji, pentru că sticla ta poate fi returnată și totodată poți să primești garanția înapoi.

Vizualizări: 2,528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: