Pentru ce dă FRF un milion de euro echipelor din Liga 2!

Echipele din Liga 2 vor beneficia de un proiect care a fost deja votat de Federația Română de Fotbal, în care se vor investi aproximativ 1.2 milioane de euro. Este vorba de ”integrarea tehnologiei și introducerea unei viziuni comune de lucru în fotbalul românesc”, după cum îl numește FRF,  iar acesta va consta în montarea unei camere pe stadion.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat, în ședința de luni, 30 septembrie, investiția de peste un milion de euro. Concret, este vorba de un parteneriat cu Hudl, o companie americană fondată în 2006, iar fiecare echipă care va face parte din proiect va avea acces la platformă, pentru a folosi programul de analiză video, care va genera și rapoarte de meci și de statistică.

Astfel, după cum a punctat Răzvan Burleanu, ”fiecare echipă va beneficia de instalarea unei camere de filmat automatizată pentru meciuri, fixă sau mobilă, în funcție de infrastructura stadionului unde își dispută meciurile”.

În viziunea FRF, tehnologia reprezintă un element transformator pentru înalta performanță sportivă deși echipele de prin liga secundă numai la tehnologie nu se gândesc iar multe dintre acestea sunt aproape de faliment.

Pentru a explica investiția, FRF a explicat că, încă din 2023, toate loturile naționale lucrează deja într-un concept comun, iar din vara anului trecut acestui proiect s-au alăturat și cluburile din prima ligă. Acest parteneriat presupune utilizarea unui instrument multidimensional, foarte util pentru antrenori, directori sportivi, dar și pentru scouteri, iar, cu noile opțiuni, inclusiv pentru fiecare jucător care poate avea acces la un conținut video și date personalizat.

„Dacă în trecut înregistrarea meciurilor se făcea pe casete VHS și apoi clipurile se prelucrau și distribuiau manual, acum totul se întâmplă într-o singură platformă, în timp real, și poate fi personalizat în funcție de abordarea tactică a fiecărei echipe”, au explicat federalii.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: