Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Patrula de reciclare de la Bustuchin, loc fruntaş la nivel naţional

Cei 25 de elevi de la Liceul Tehnologic Bustuchin, care fac parte din patrula de reciclare a comunei, au făcut o treabă excepţională la nivelul localităţii privind strângerea deşeurilor electrice şi nu numai. Patrula de reciclare, al cărei profesor coordonator este directorul liceului, Vasile Spiridon, a reuşit să strângă mai bine de 2.000 de kilograme de deşeuri, poziţionându-se astfel în locurile fruntaşe la nivel naţional. Activităţile elevilor nu au constat numai în strângerea deşeurilor, ci şi în plantarea de puieţi care să vină în sprijinul primăriei de a combate cauzele alunecărilor de teren din zonă.

„Iubeşte natura, ai grijă de mediu” sau „Să reciclăm, să reciclăm, o ţară curată să avem” sunt doar câteva din principiile pe care patrula de reciclare le-a pus în practică la Bustuchin. „Cei 25 de elevi de gimnaziu care fac parte din patrula de reciclare a comunei Bustuchin au promovat acest proiect ecocivic la diferite activităţi ale comunei, ultima promovare a fost făcută prin intermediul galeriei echipei de fotbal a comunei. Mai mult decât atât, în timpul Şcolii Altfel, copiii s-au mobilizat şi au discutat rând pe rând cu cetăţenii din comună privind rolul pe care îl are spiritul ecocivic al fiecăruia dintre noi şi despre cât este de important pentru natură să reciclăm”, a spus Vasile Spiridon, profesorul coordonator al patrulei de reciclare din Bustuchin.

Pe principiul „Împreună facem mai mult”, copiii au reuşit să strângă într-un timp record peste 2.000 de kilograme de deşeuri de la nivelul întregii localităţi. Competiţia îşi va desemna câştigătorul în mai puţin de zece zile şi sunt semne bune privind locul ocupat de elevii de la Bustuchin. „Din informaţiile pe care le am şi din fişa de activităţi a tuturor cadrelor didactice, patrula de reciclare de la noi este calificată pe faza naţională pe un loc fruntaş, cu mari speranţe în câştigarea titlului naţional pentru judeţul nostru. Premiul cel mare este de 5.000 de euro”, a adăugat profesorul coordonator.

Au plantat mii de puieţi

Şi reciclarea nu este singura preocupare a elevilor din Bustuchin. Aceştia au participat şi la o acţiune de plantare de puieţi în cadrul unui proiect al Inspectoratului Şcolar Judeţean, primăria Bustuchin, Ocolul Silvic Hurezani şi Liceul Tehnologic Bustuchin. „În timpul Şcolii Altfel, copiii au plantat un număr de 3.700 de puieţi de salcâm, 150 de puieţi de paltin, 80 de nuci şi 40 de castani. Îi mulţumesc pe această cale domnului primar Ciocea pentru implicare, domnului Marian Croitoru pentru susţinere şi domnului profesor Constantin Gârniceanu pentru promovare”, a precizat Vasile Spiridon, profesorul coordonator.

Primarul localităţii, Ion Ciocea, vede cu ochi buni astfel de acţiuni cu atât mai mult cu cât este vorba de protejarea naturii şi a comunei. „Nu pot decât să laud astfel de acţiuni, elevii noştri au manifestat întotdeauna grijă pentru mediul înconjurător şi mă bucur că am reuşit să plantăm la nivelul comunei aproape 7.500 de puieţi”, a spus primarul Ion Ciocea.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: