Care sunt cerealele potrivite pentru găini!

Dacă creșteți găini sau plănuiți să le creșteți, trebuie să știți că cerealele reprezintă o parte esențială din hrana lor. Ar trebui să reprezinte până la 75% din aceasta dar trebuie să știți ce fel de cereale să alegeți pentru găini, pentru a le satisface toate cerințele și necesitățile nutriționale.

Grâul pentru hrănirea găinilor este cereala cea mai frecvent utilizată în amestecurile de furaje pentru găini. Acest lucru se datorează faptului că ea este cea mai mare sursă de energie pentru acestea și conține, de asemenea, o cantitate mare de proteine, care este importantă pentru creșterea corespunzătoare și repararea țesuturilor. Acesta este motivul pentru care, în plus, este și cea mai abundentă în amestecurile de furaje, reprezentând aproximativ 50 %. 

Orzul este cereala pe care o folosim cel mai des, însă la găini nu a câștigat atâta popularitate. Acesta conține mai puțină energie și proteine decât grâul, în schimb are un conținut mai mare de fibre, care reprezintă un element important pentru o digestie corectă. 

Porumbul reprezintă o altă sursă de energie în furajele combinate. Este bogat în carbohidrați și asigură energie în mod rapid. Cu toate acestea, din cauza conținutului său scăzut de proteine, ar trebui să fie suplimentat cu alte surse de proteine. Se recomandă o proporție de 25% în rație.

Este important ca găinile să primească o hrană variată, compusă din diferite tipuri de cereale, pentru a obține nutrienții de care au nevoie. Astfel, vom obține o hrană echilibrată cu un raport optim de proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale. Acest lucru contribuie, la rândul său, la o bună sănătate și productivitate a găinilor.

Proteinele pot fi suplimentate și cu semințe de floarea soarelui, soia, mazăre, făină de pește sau lucernă uscată. Aceste substanțe sunt importante pentru ouat și pentru o bună funcționare a sistemului imunitar. 

Vizualizări: 443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: