Parcul Lido din Târgu Jiu, inaugurat de 1 iunie, se dezintegrează a doua zi. Dăianu îl contrazice pe Romanescu și spune că parcul nu a fost deschis

Parcul Lido, inaugurat cu mare fast de Ziua Copilului, a început să se dezintegreze la doar o zi după deschiderea oficială. Imagini surprinse de locuitori arată, astăzi, asfaltul  sfărâmându-se sub picioarele vizitatorilor și crăpături extinse pe suprafața parcului. Lucrările au fost executate și au costat 1, 1 milioane de lei, conform unei decizii de Consiliu Local.

Update: În știrea inițială s-a strecurat o eroare de documentare. Firma care a executat lucrarea nu este Edilitara, așa cum s-a publicat.

Ulterior, directorul Adrian Dăianu a făcut o postare în care se apară. 

Totodată,  directorul Edilitara, Adrian Dăianu,  spune că au lăsat copiii să între în parc și ca urmează sa mai intervină pentru a turna un strat de asfalt. Practic, Primăria a făcut o inaugurare rapida pentru campanie de 1 iunie. 

"Ei (n.red- Pandurul) cunosc faptul că o altă firmă s-a ocupat de locul de joacă și și-a asumat să lase copiii, de 1 Iunie, să între în spațiul respectiv, urmând să intervină la începutul săptămânii pentru remediere și turnarea ultimului strat de material. Au ales, totuși, să publice un neadevăr, încercând să manipuleze opinia publică", a transmis Adrian Dăianu.

Inclusiv primarul Marcel Romanescu a anunțat public inaugurarea.


Proiectul a costat sume considerabile din bugetul local, 1, 1 milioane de lei, ridicând întrebări serioase despre calitatea lucrărilor și utilizarea fondurilor publice. Locuitorii sunt revoltați, considerând că investițiile mari nu au fost justificate de rezultatul final.

Asfaltul proaspăt turnat a început să se sfărâme imediat după inaugurare, iar crăpăturile au devenit vizibile pe întreaga suprafață a parcului. Imaginile disponibile probează starea deplorabilă a infrastructurii, confirmând neglijența în execuție și utilizarea materialelor de slabă calitate.

Parcul Lido nu este un incident izolat pentru Primăria Târgu Jiu. Străzile Victoriei și Tudor Vladimirescu sunt alte exemple recente unde asfaltul turnat de Edilitara acum câteva luni necesită încă reparații. Aceste probleme recurente evidențiază o gestionare ineficientă a proiectelor de infrastructură în Târgu Jiu.

Situația a stârnit un val de nemulțumiri în rândul cetățenilor pe rețelele de socializare, care cer explicații și soluții rapide din partea autorităților locale. Este esențial ca administrația să ia măsuri pentru remedierea imediată a problemelor din Parcul Lido și să reevalueze procedurile de contractare și supraveghere a lucrărilor publice pentru a preveni asemenea incidente în viitor.

Galerie foto


Vizualizări: 7,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: