Echipele de fotbal, tot mai greu de susținut. Primar: După fiecare meci scot bani din buzunar să le fac un grătar 

Sportul pare să nu aibă viitor la nivelul multor localități din județul Gorj. Dacă vorbim de fotbal, multe primării au renunțat la a mai susține echipele pentru că bugetele nu le permit acest lucru. Există însă și localități unde sportul rege încă se mai practică, dar cu mari eforturi ori artificii financiare.

De exemplu, primarul din comuna Turburea este un împătimit al fotbalului și chiar îl practică, însă lipsa banilor l-au făcut să renunțe la echipa din localitate deși înregistra rezultate bune.


"Este foarte greu de susținut o echipă de fotbal. Trebuie să plătim jucători, antrenor și în plus de asta nici nu mai prea am tineri în Turburea care să joace fotbal în vreo ligă, iar eu nu aduc jucători din alte comune. Este imposibil să susțină o echipă din bugetul local. Dacă vrei să ai rezultate îți trebuie și un sponsor puternic. Eu am avut echipă de fotbal, dar am desființat-o din cauza lipsei banilor deși ajunsesem pe locul cinci la nivel național la Cupa Satelor. Avem acum un club de lupte și este extraordinar de greu de susținut și încerc din răsputeri să îl țin funcțional, deși din 40 înscriși merg la antrenamente în medie cam 25. Am făcut echipe de fotbal cu elevii de la gimnaziu și poate reușesc să îi formez pentru viitor", a declarat primarul Ion Bârcă.


Echipa de fotbal este și în comuna Roșia de Amaradia, iar autoritățile locale fac eforturi pentru a o susține. Primarul Liviu Cotojman scoate bani din buzunar pentru a asigura o masă fotbaliștilor după fiecare meci.


"Eu aloc de la bugetul local în jur de 10.000 de lei pe an pentru cotizații la AJF, pentru arbitraj dar și pentru deplasări. Este destul de greu de susținut echipa. Eu nu am club sportiv pentru că asta ar însemna să plătesc jucătorii, echipa este pe o asociație, și după fiecare meci, fie că pierdem sau câștigam, eu din buzunarul meu le fac jucătorilor câte un grătar. Mă costă cam 200 de lei. Acum vor să contribuie și consilierii liberali din indemnizația lor pentru masa jucătorilor", a spus primarul Liviu Cotojman.


Greutăți întâmpină și autoritățile locale din orașul Tismana unde cheltuielile cu echipa locală sunt mai mari, însă autoritățile nu vor să renunțe mai ales că vorbim de o echipă cu tradiție în campionatul județean.


"La Tismana avem mulți jucători care fac asta din plăcere însă sunt și cheltuieli. Noi anual virăm la clubul sportiv din Tismana aproximativ 250.000 de lei. Avem o echipă cu tradiție care acum joacă în Liga a-IV-a. Vrem să asigurăm continuitatea acestui sport iubit de tismăneni. La meciurile echipei vin de obicei cam 300 de spectatori", a declarat primarul Narcis Remetea.

Vizualizări: 1,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: