Pandurii l-a oferit cadou pe Acosta la ACS Viitorul "pentru că nu-i putea plăti salariul"

Pandurii şi ACS Viitorul Târgu Jiu au pus bazele unei colaborări după ce marţi echipa de tradiţie a oraşului a cedat rivalei, sub formă de împrumut, cel mai bun jucător din lot, Felipe Acosta. Motivul oficial al plecării columbianului, fără ca echipa să primească vreun leu, este acela că Pandurii nu ar fi putut să îi plătească mijlocaşului salariul din contract.

Felipe Acosta a plecat sub formă de împrumut de la Pandurii către echipa care evoluează în Liga 2 la Târgu Jiu, ACS Viitorul. Mijlocaşul mai avea un an de contract cu Pandurii dar a fost cedat rivalei din oraş sub formă de împrumut, ceea ce presupune că rămâne jucător al echipei Pandurii dar va evolua şi va fi plătit la ACS Viitorul. Oficialii clubului au vorbit de imposibilitatea plăţii salariului jucătorului columbian, ascunzându-se în spatele faptului că nu-i puteau plăti salariul dublat prevăzut pentru al doilea an de contract. „Aşa cum avea el contractul, noi în acest an trebuia să îi dublăm salariul, iar la Liga 3 să dăm un salariu de 2800 – 3000 de euro era deja o problemă destul de delicată, de aceea a fost dat împrumut”, a explicat directorul Camilian Floroiu, la Radio Accent,  deşi contractul dublat nu putea fi plătit nici dacă Pandurii era acum în Liga 2, pentru că existau aceleaşi probleme financiare şi clubul era tot în insolvenţă.

Cei de la Pandurii nu ia nici un ban la acest transfer, mascat sub forma unui împrumut, şi, cel mai probabil nu vor lua nici în vara viitoare când jucătorul va pleca liber de contract. Asta în condiţiile în care Acosta avea o clauză de reziliere de un milion de euro şi conducerea de la Pandurii susţinea că nu îl lasă să plece fără cel puţin 400 000 de euro.

Oferirea practic cadou rivalilor din oraş a celui mai bun jucător de către cei de la Pandurii este greu de înţeles având în vedere şi relaţiile tensionate din sezonul trecut dintre cele două echipe. Totuşi semne de reconciliere au existat şi înaintea începerii sezonului de Liga 2, când alţi doi jucători foarte buni, cu experienţă de Liga 1 chiar, care s-au pregătit cu Pandurii, Dodoi şi Brânzan, au apărut brusc la antrenamente cu ACS Viitorul Târgu Jiu.

Vizualizări: 790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: