Obligați să restituie indemnizația de nevăzător

Se complică lucrurile după verificările făcute de prefectul Iulian Popescu în privința șoferilor cu certificate de nevăzători. Documentele au fost trimise la procurorii anticorupție și la Poliție și prefectul anunță că va solicita recuperarea banilor acolo unde se va dovedi că documentele medicale au fost eliberate în fals. 

170 de șoferi din Gorj au și indemnizație de handicap ca nevăzători. Incompatibilitatea a fost semnalată de prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, după ce a comparat baza de date de la Permise cu lista gorjenilor cu certificat de nevăzător. 

Prefectul vrea să afle ce a fost mai întâi: permisul sau certificatul de handicap. În multe cazuri, cel mai probabil, permisul va fi anulat. 

Însă dacă se vor constata nereguli la eliberarea certificatului de nevăzător, cei care au încasat ilegal indemnizația vor fi obligați să o restituie.

“Dacă nu vezi, nu poţi să conduci. Aşteptăm să ne spună pentru fiecare persoană când a obţinut certificatul de handicap şi când permisul de conducere, să vedem care a fost mai întâi şi apoi le trimitem instituţiilor abilitate, de la DGA, IPJ, la DGASPC şi vom solicita expres recuperarea banilor acolo unde se va dovedi că aceste certificate nu au fost acordate pe aspecte medicale temeinic fundamentate”, a declarat prefectul Iulian Popescu.

Verificările nu sunt întâmplătoare mai ales dacă ne amintim de ancheta DGA din Gorj, dată publicității zilele trecute. Doi doctori au condus o rețea prin care mulți gorjeni s-au pensionat pe caz de boală după ce au mituit medicii. Unul dintre ei a fost arestat preventiv. Procurorii i-au găsit acasă un munte de bani și au mai stabilit că acesta și-ar fi cumpărat din banii primiți mită trei apartamente în ultimii șase ani de când funcționa această rețea.

Vizualizări: 11,360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: