Şedinţa de lucru la Prefectură. Tema: staţia de sortare a deşeurilor

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, organizează o şedinţă de lucru în scopul clarificării unor aspecte ce țin de alegerea locației și a propunerii de Plan Urbanistic Zonal pentru construirea stației de sortare și de tratare mecanobiologică a deșeurilor din judeţul nostru.

La întâlnire sunt aşteptaţi cetăţenii municipiului Târgu Jiu şi nu numai.

Şedinţa va avea loc în data de 18 ianuarie 2024, ora 15:00, în sala C a Palatului Administrativ din Târgu Jiu.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, peste 70 de târgujieni au participat la o dezbatere organizată de Primăria Târgu Jiu la Stadionul Municipal. Primăria are în plan să înființeze o stație de tratare a deșeurilor la marginea orașului. Oamenii care locuiesc în apropierea gropii de gunoi nici nu vor să audă de așa ceva. 

Municipalitatea vrea să construiască în apropierea depozitului ecologic o stație de tratare a deșeurilor.

"Noi plătim taxe. Era de bun simț să afișați planurile sa știm și noi de ele, să știe oamenii de ele", a spus unul dintre participanți. "Pentru ce facem această dezbatere? Pe noi ne consultă cineva? Sau doar ne comunică direct ce se face?", a întrebat un alt localnic. "Nu perturbați mediul. Nu se măsoară gazul cu aparat omologat. Ne otrăvesc. Târgu Jiul vrea aer curat. Vreți să ne otrăviți", a spus un alt participant la dezbatere. 

Vizualizări: 1,187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: