Trei târgujieni anulează o dispoziție a primarului Romanescu și obțin despăgubiri de 398 de mii de lei

Judecătorii au stabilit că decizia primarului Marcel Romanescu, de a expropria aceste proprietăți pentru utilitate publică, pe strada Muncii, nu a fost legală, pronunțându-se în favoarea reclamanților. Mai mult, instanța a decis că valoarea despăgubirilor pentru terenul în suprafață de 1.105 metri pătrați este de 398.000 de lei, bani care ar putea ajunge la trei târgujieni, dacă decizia va rămâne definitivă.


Într-o hotărâre care schimbă peisajul urbanistic al Târgu Jiu, Tribunalul Gorj a decis anularea dispoziției emise de primarul Marcel Romanescu privind exproprierea a trei persoane private situate pe coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică "Construire canalizare pluvială strada Muncii". Hotărârea instanței a venit în urma unei dispute legale inițiate de trei reclamanți, proprietari ai acestor imobile, după un proces de un an de zile. Decizia nu este definitivă.


”Anulează dispoziţia privind emiterea deciziei de expropriere pentru utilitate publică a imobilelor proprietate privată aflate pe coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes local ”Construire canalizare pluvială strada Muncii”, situate pe raza municipiului Tg-Jiu, str. Muncii, Judeţul Gorj, nr.2029/06.04.2022, poziţia nr.23, sub aspectul cuantumului despăgubirilor. Stabileşte valoarea despăgubirilor pentru exproprierea terenului cu suprafa?a de 1.105 mp., ca fiind reprezentată de suma de 398.000 lei. Obligă pârâta U.A.T Municipiul Tg-Jiu, la plata despăgubirilor pentru terenul expropiat, în suprafaţă de 1.105 mp., în cuantum de 398.000 lei Obligă pârâta U.A.T Municipiul Tg-Jiu, la plata sumei de 3.840 lei, reprezentând daună, ca urmare a expropierii”, este soluția dată pe 10 ianuarie.


Părțile implicate în proces au fost obligate să facă față unor cheltuieli semnificative, astfel că Primăria  Târgu Jiu a fost condamnată la plata despăgubirilor în cuantumul menționat, reprezentând daune morale de 3.840 de lei și cheltuieli de judecată de 11.500 de lei.

Strada Muncii, afectată de această hotărâre, se află în proximitatea celebrului restaurant McDonald's, iar municipalitatea fusese deja implicată în lucrările de asfaltare a acestei zone în momentul inaugurării. 

Vizualizări: 6,158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: