Târgujienii plătesc un milion de lei ca să se plimbe câțiva angajați din primărie

foto sursa Facebook: Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, și Alin Ușurelu, director Transloc 

Primăria Târgu Jiu semnează un contract cu Transloc, societate finanțată de municipalitate din bani publici, pentru utilizarea a opt mașini pentru o perioadă de un an. Este vorba despre mașini cu șofer și asigurarea combustibilului. 

Primăria își argumentează necesitatea acestui serviciu prin faptul că sunt șase direcții care au nevoie de mașini, pentru care se solicită opt autoturisme. Mai mult, în cazul a patru dintre aceste autoturisme se menționează că vor avea un consum mai mare de combustibil deoarece vor avea deplasări în afara localității. Nu se știe cine sunt cei care vor beneficia de acest serviciu special.


Referatul este plecat de la Direcția Urbanism pe 10 ianuarie, dar nu este precizat în aceste felul în care se îmbunătățesc serviciile publice pentru locuitorii din municipiu după ce primăria plătește un milion de lei pentru mașinile unora dintre șefii din instituție. Totuși, a fost extrem de urgent pentru că două zile mai târziu a trecut de Consiliul local Târgu Jiu. Unul dintre aceste motive ar fi că mașinile sunt folosite în zone unde nu este transport public, ca și cum acolo unde este disponibil transportul public cei care urmează să primească aceste mașini utilizează troleele sau autobuzele. 


În plus, nu este clară nevoia unor direcții precum cea agricolă sau parcări de a face deplasări pentru care să consumi 125 de litri de combustibil lunar. În nota de fundamentare se menționează direcțiile Juridică, Registrul Agricol, Direcția programe, managementul calității și parcări publice, Direcția Gospodărire comunitară, Direcția de Protecție socială. 


Cert este că opt persoane vor avea la discreție o mașină mereu alimentată, șofer la scară, disponibil pentru ce solicită beneficiarul, adică reprezentatul primăriei Târgu Jiu.

Contractul depășește un milion de lei. Transloc este condus de puțin timp de Alin Ușurelu, o persoană apropiată de primarul Marcel Romanescu.

Ușurelu are afaceri în transport în Gorj, iar acum este șeful transportului din Târgu Jiu.

Vizualizări: 10,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: